De bewoners van de Thomas Jeffersonlaan en President Kennedylaan hebben op 17 juli een petitie aangeboden aan wethouder Bjorn Lugthart. Foto; Erwin Dijkgraaf
De bewoners van de Thomas Jeffersonlaan en President Kennedylaan hebben op 17 juli een petitie aangeboden aan wethouder Bjorn Lugthart. Foto; Erwin Dijkgraaf (Foto: Erwin Dijkgraaf )

Bewoners zijn lawaai en racen in de buurt echt zat

De bewoners van de appartementen aan de Thomas Jeffersonlaan en President Kennedylaan hebben op vrijdag 17 juli een petitie aangeboden aan wethouder Mobiliteit Björn Lugthart. Zij vragen hiermee aandacht voor het lawaai en het racen op de Generaal Spoorlaan en de Schaapweg.

Rijswijk - De bewoners van de appartementen aan de Thomas Jeffersonlaan en President Kennedylaan zijn er helemaal klaar mee. Initiatiefnemer Peter Dejalle: ”Met het lengen van de dagen en het mooie weer zijn ook de jaarlijks terugkerende motorrijders weer actief geworden en wordt er weer (te) hard en buitengewoon luidruchtig gereden. Wij vragen de gemeente en de politie om hier wat aan te doen.”

Wethouder Lugthart, momenteel ook druk met andere zaken, beloofde de bewoners hiermee aan de slag te gaan: “Samen met de politie gaan we dit aanpakken. We zetten in op handhaving van de toegestane snelheid om asociaal rijgedrag tegen te gaan. Dat is ook een van de acties van het Actieplan verkeersveiligheid, waarmee we Rijswijk verkeersveiliger willen maken.”

De bewoners hebben er, na het overhandigen van de petitie, alle vertrouwen in dat de wethouder woord zal houden.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden