Joost van Nes ( met pet) is terug van weg geweest.
Joost van Nes ( met pet) is terug van weg geweest. (Foto: Nico Mos)

“Ik vind het fijn om terug te zijn”

"Eigenlijk was ik snel rond met RHC"

Nico Mos

De hockeyvereniging RHC uit Rijswijk heeft Joost van Nes aangesteld als coach van Heren 1. Joost was al eerder een succesvolle coach van Heren 1, tijdens 2015 – 2018. Waarom Joost nu terugkeert en wat zijn verwachtingen zijn aangaande komend seizoen en nog veel meer, licht Joost zelf nader toe.

Rijswijk - “Mijn terugkeer naar RHC heeft er voornamelijk mee te maken, dat ik tegenwoordig een fulltime baan heb bij de gemeente Rotterdam. Daarnaast wilde ik ook weer lekker op de fiets naar de training”, antwoordt Joost op de vraag waarom hij weer zo snel terugkeert naar RHC. “Ook vind ik het fijn om terug te keren in de omgeving waar ik veel vrienden heb rondlopen. Op deze manier kan ik in mijn rol als trainer/coach van het eerste echt iets voor hen betekenen. Eigenlijk was ik al vrij snel rond met RHC. Nadat de spelers van Zoetermeer ingelicht waren en het nieuws naar buiten kwam, begon het balletje snel te rollen”, vertelt hij met een glimlach. “Rijswijk eindigde dit seizoen op plek 10. Maar hockeyen kunnen die jongens wel, dit zie je ook terug in de uitslagen tegen de hogere ploegen (Zoetermeer 3-2). In mijn ogen zullen ze meer als team moeten fungeren. Het elftal wordt, met eigen jeugd, wel flink verjongd. Hierdoor zullen we dus snel een nieuw team moeten vormen met de juiste hiërarchie en discipline”. ‘Wat is de insteek voor komend seizoen? “De insteek is om ons zelf zo snel mogelijk veilig te spelen. Hierdoor hopen we weg te blijven bij die onderste plekken. Het zal niet makkelijk worden maar met een beetje Rijswijkse vechtlust moet het echt wel lukken. Overigens coacht een goede vriend van mij jongens A1. En ook omdat Rijswijk mijn club is was ik hierdoor al regelmatig te vinden op de club. Dit zal komend seizoen niet anders zijn”, aldus Joost van Nes, die nog meedeelt, dat hij heeft getekend voor één seizoen. “Maar dat is eigenlijk de standaard tegenwoordig. Ik heb de intentie om langer te blijven om op de manier met Rijswijk door te groeien naar het linker rijtje”.

Corona

“De invloed van de uitbraak van het coronavirus was groot. Gedurende twee maanden hebben veel sporters niet kunnen doen wat zij het liefste doen", vervolgt Joost. "Aan de andere kant moet je het ook kunnen relativeren; we zaten hier in Nederland niet in een totale lockdown en er waren genoeg andere opties om te sporten. Voor mij persoonlijk is het jammer dat het hoofdstuk Zoetermeer op deze manier is afgesloten, maar Rijswijk is er op deze manier makkelijk in gebleven. Dat is ook wat waard in dit geval”, aldus Joost, die toch nog even terugblikt op de impact de uitbraak van het coronavirus. “De competitie zal in september weer kunnen gaan beginnen. Zeker, als ik de nieuwste onderzoeken lees, met betrekking tot het sporten in de buitenlucht en besmettingsgevaar. Daarnaast is inmiddels ook de kantine weer open. Allen zullen we wel de 1.5 meter afstand voorlopig moeten blijven respecteren, aldus de kersverse coach van Heren1.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden