Het Nationaal MS Fonds zoekt collectanten in de regio, ook in Rijswijk. Foto Het Nationaal MS Fonds.
Het Nationaal MS Fonds zoekt collectanten in de regio, ook in Rijswijk. Foto Het Nationaal MS Fonds. (Foto: Nationaal MS Fonds)

Nationaal MS Fonds zoekt collectanten in de regio

Van 16 t/m 21 november 2020 heeft de landelijke huis-aan-huiscollecte van het Nationaal MS Fonds plaats. Het fonds is hard op zoek naar collectanten in de gemeente Alphen aan den Rijn, Nieuwkoop, Kaag en Braasem en Rijnwoude. Helpt u in de strijd tegen multiple sclerose (MS)?

Regio- MS is de meest invaliderende ziekte onder jonge mensen. Het is een ziekte van het centrale zenuwstelsel. Doordat er iets mis is in het afweersysteem, wordt de laag om de zenuwen aangevallen en beschadigd. Hierdoor komen signalen van en naar de hersenen niet (goed) door, waardoor verlammings- en uitvalsverschijnselen optreden. In Nederland hebben 17.000 mensen MS en elk jaar komen hier zo’n 1.000 mensen bij. De eerste symptomen treden meestal op tussen het 20ste en 40ste levensjaar.

Geen oplossing

Er is nog geen oplossing voor MS. Onderzoekers weten niet hoe MS ontstaat en hoe de ziekte te genezen is. Onderzoek is daarom hard nodig. Nationaal MS Fonds investeert de opbrengst uit de MS collecte in innovatieve onderzoeken naar MS.

Meer informatie of aanmelden: www.nationaalmsfonds.nl/collecteren

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden