Het thema van de Rijswijk Talent Award is dit jaar 'Thuis'.
Het thema van de Rijswijk Talent Award is dit jaar 'Thuis'. (Foto: Trias/RTA )

Nieuwe editie Rijswijk Talent Award voor Beeldende Kunst

Nieuwe editie Rijswijk Talent Award voor Beeldende Kunst

De afgelopen drie edities van Rijswijk Talent Award (RTA) stonden in het teken van Podiumkunsten. Dit jaar wordt de focus gelegd op de Beeldende Kunst. Heb jij een talent voor schilderen, tekenen, grafiek, fotografie, video, sculpturen of installatiekunst? Dan zijn wij op zoek naar jou. Amateurkunstenaars, jong en oud, die met deze lokale talentenjacht mee willen doen maken kans op een mooie geldprijs en echte exposities.

Rijswijk - Trias, centrum voor de Kunsten organiseert deze editie van RTA samen met Museum Rijswijk en tal van andere lokale kunstorganisaties. Met elkaar willen we talentontwikkeling stimuleren en meer aandacht geven aan beeldende kunst van amateurs in Rijswijk.
Niet alleen via verenigingen zelf, maar ook individueel zijn veel mensen actief bezig met het maken van kunst. Er zijn echter maar weinig kansen om het werk te exposeren. Laat staan om in contact te komen met anderen die ook met kunst bezig zijn en feedback te krijgen van een vakjury en professionele kunstenaars. Daar komt met deze editie van de Rijswijk Talent Award verandering in!

Thema
Alle amateurkunstenaars wordt gevraagd werk in te leveren dat te maken heeft met het thema ‘Thuis’. De Papier Biënnale in Museum Rijswijk (28 juni - 15 november), met werk van 22 internationale kunstenaars, heeft dit jaar namelijk hetzelfde onderwerp ‘Thuis’ als thema. Heel toepasselijk in deze coronatijd.

Groepsexpositie en finale expositie
Uit alle inzendingen wordt een selectie gemaakt van 20 à 30 kunstenaars. Zij exposeren hun werk op zaterdag 31 oktober en zondag 1 november in winkelcentrum In de Bogaard. In dit weekend worden er drie finalisten gekozen. De bezoekers kiezen een publiekswinnaar. Deze geselecteerde kunstenaars exposeren tijdens het laatste, drukbezochte weekend van de Papier Biënnale in Museum Rijswijk op 14 en 15 november. Op zondagmiddag wordt de winnaar bekend gemaakt.

Talentontwikkeling
De geselecteerde kunstenaars van de groepsexpositie ontvangen feedback van een deskundige jury, onder leiding van Arnoud van Aalst, directeur van Museum Rijswijk. De finalisten krijgen een masterclass met een professionele kunstenaar. Op deze manier willen we iedereen die meedoet feedback geven op het werk en verder helpen in zijn/haar ontwikkeling als (amateur)kunstenaar.

Inschrijven
De inschrijving is geopend via de site rijswijktalentaward.nl. Aanmelden kan tot uiterlijk 11 oktober. Iedereen van 8 tot 108 jaar kan meedoen. Dus mensen van alle leeftijden zijn welkom. 
Kijk voor de verdere voorwaarden op de site.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden