Neha, Mario, Sheeva en Rebecca ontvangen alle sportievelingen graag bij hun Jumpsquare
Neha, Mario, Sheeva en Rebecca ontvangen alle sportievelingen graag bij hun Jumpsquare (Foto: Frans Limbertie)

Opnieuw de hoogte in bij Jumpsquare

Frans Limbertie

"Je kunt hier je hele lijf goed trainen"

Springen, springen en nog eens springen!

Sheeva leidt ons even kort rond. Als je je energie een beetje kwijt wil kun je er heerlijk je gang gaan. Spierkracht, lenigheid en coördinatie zijn de voornaamste ingrediënten van de springsport. Niet alleen kinderen, maar ook jong volwassenen kunnen er terecht. En dan sluiten we de wat oudere jongeren bij voorbaat ook niet uit. Even helemaal losgaan. Het is dat dat deze verslaggever nu even met een vervelende knieblessure kampt, anders had- ie vast ook een driedubbele salto op het springkussen gemaakt.

Goed nieuws voor de jeugd in Rijswijk! Jumpsquare Rijswijk is weer open. Ook het grootste trampolinepark van Nederland moest vanwege de coronacrisis tijdelijk haar deuren sluiten. Wel zijn er nog de nodige restricties maar er kan gelukkig wel wel naar hartenlust worden gesprongen.

Rijswijk - Sheeva Hensen is sinds vorig jaar teamleider bij Jumpsquare en stuurt twintig mensen aan. “Jumpsquare valt onder recreatie en indoor sport. We geven hier ook sportlessen, vertelt ze. “Het lag tijdelijk even stil, maar binnenkort starten we hier weer mee. Per 1 juli begint de trampolinefitness. Dat zijn sportlessen voor leeftijd 18 plus, waarbij er diverse spierversterkende en lenigheids- oefeningen op de trampoline worden gedaan. Veel jongeren volgen de lessen volgen en ook moeders tussen de dertig en veertig komen op deze wijze hun conditie opbouwen. En dat gaat er soms fanatiek aan toe hoor.” Hoewel Sheeva toegeeft niet zo lenig te zijn, is ze enthousiast over de trampolinesport. “Kinderen zijn hier uiteraard in de meerderheid. Die hebben vanzelf al veel conditie en energie. Het verschilt per kind wat ze kunnen. De een doet salto's en diverse trucjes en het andere kind springt er gewoon lekker op los. Voor de jongeren starten we vanaf september weer met een echte jumpschoolklas. Ze krijgen dan speciale 'jumples' van een echte professional, die ze de fijnste kneepjes van deze sport bijbrengt.” Ook komen er bij Jumpsquare tegenwoordig veel Freerunners trainen. Freerunners zijn buitensporters die rennend overal snel op en af springen. "Het is een sport die enorm aan het groeien is, echt fascinerend om te zien!” Sheeva laat weten dat de kinderfeestjes populair zijn om te boeken. "Een uurtje springen en daarna lekker eten. Ouders kunnen ondertussen een hapje gaan eten of ze doen gewoon mee." Je krijgt speciale antislip sokken aan. Voordat ze gaan jumpen krijgen ze een hele uitleg. Per trampoline is een kind toegestaan.

Wat maakt Sheeva's job leuk en interessant? “De afwisseling. Geen dag is hetzelfde. Veel regelen enzo. Ik ben iemand van hands on mentaliteit en spring graag overal bij waar ik nodig ben, horeca, keuken, receptie, kantoor. En al die enthousiaste mensen die we hier ontvangen maakt het extra aantrekkelijk. Geen dag hetzelfde. Onze klanten komen voor plezier en wij moeten daar als team voor zorgen.” De corona periode was net als voor veel andere bedrijven een vervelende tijd. Drie maanden was Jumpsquare dicht. Sheeva geeft aan die tijd samen met haar team gebruikt te hebben om op te ruimen en veel schoon te maken. “We hebben daarnaast ook allerlei verschillende veiligheidsmaatregelen moeten nemen. Iedereen was maar wat blij toen we weer open mochten. Helaas veel boekingen helaas af moeten zeggen, maar we zien gelukkig dat die snel weer terugkomen.” Jumpsquare aan de Lange Kleiweg is de hele week open. Iedereen, jong en oud, is welkom om een keertje lekker te komen springen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden