Dennis van Toorn en René Timmermans over damesvoetbal bij RVC Celeritas
Dennis van Toorn en René Timmermans over damesvoetbal bij RVC Celeritas (Foto: )

‘We staan te popelen om te beginnen’

'Damesvoetbal is groeiende, dus genoeg reclame'

Nico Mos

Jaren geleden was Celeritas met haar damesteam(s) toonaangevend. Om dat goede gevoel weer terug te krijgen plus het feit dat meisjes en damesvoetbal momenteel hot is, is RVC / Celeritas weer met een damesteam gestart. De eerste trainingen zijn al achter de rug. De trainers Rene Timmermans en Dennis van Toorn hebben hun schouders hieronder gezet en lichten e.e.a. toe.

Rijswijk - “Tegenwoordig hoort sowieso damesvoetbal bij een voetbalvereniging. Nadat ik na drie jaar afscheid nam bij Loosduinen als damestrainer, is hier bij RVC / Celeritas het balletje gaan rollen en hebben we de daad bij het woord gevoegd: damesvoetbal op sportpark Irene”, antwoordt René op de vraag hoe het damesvoetbal bij RVC / Celeritas tot stand is gekomen. Overigens voetbalt René alweer 10 jaar bij de veteranen van deze club. “Ik ben Dennis van Toorn en heb gevoetbald bij BTC, DUNO en Duindorp SV. Heb wat gedaan in de hockeywereld en via Joëlle Fokke ben ik bij RVC / Celertias beland en ga samen met René deze uitdaging aan, om hier weer iets moois neer te zetten bij het damesvoetbal. Wij zijn pas begonnen, maar staan nu al te popelen dat de competitie van start gaat ( glimlacht)”. René: “We hebben nu 12 dames, die zeker komen en er zijn nog een paar die twijfelen. Die moeten we proberen over te halen. We streven er naar minimaal 17 tot19 spelers te hebben, zodat je schorsingen en blessures kunt opvangen. Uit ervaring blijkt dat ze nooit allemaal (tegelijk) kunnen spelen. Uiteraard is een leider en verzorger welkom, maar in principe zijn Dennis en ik er iedere zaterdag”.

‘Begin’

“Je kunt dit dit zien als een begin, maar ik sluit niet uit dat we op een gegeven moment ook meisjesvoetbal gaan opstarten”, vervolgt René. “Kijk voor de vereniging is dat altijd mooi. We zitten nu in de leeftijdscategorie van 19 – 41 jaar. Dus best breed qua leeftijd, maar het klikt wel met elkaar”. Dennis: “Daarnaast zijn we bezig sponsoren te zoeken voor exclusief deze dames”. René: “Damesvoetbal is groeiende dus genoeg reclame, denk ik. We zijn eind mei begonnen en is dit eerst kennismaken met, maar ikzelf ben gewend door te trainen. Ook in de vakantie dus mogen de dames hier ook gewoon komen, graag zelfs. Bij genoeg dames trainen wij dus door. De conditie is momenteel het belangrijkste. Vele dames hebben stil gestaan”. Dennis: “Nu zijn we bezig om een soort basisconditie neer te zetten om dan te bekijken of ze dat kunnen vasthouden door het zomerseizoen heen. Daarna ga je je trainingen weer aanpassen a.d.h.v. de vast gestelde conditie. De dames zijn super enthousiast”. René: “Uiteraard starten we in de 5e klas. Daar spelen veel Westlandse clubs in en tegen dat soort clubs te voetballen, kijken we nu al naar uit”, aldus René die kan bogen op drie jaar ervaring met damesvoetbal bij SV Loosduinen. Dennis: “Ik zie de toekomst bij deze club positief int”.(aanmeldingen kunnen via www.rvcceleritas.nl).

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden