Foto: Tino_van_Dam

Het lijkt wel Groningen....

Verhaal achter de foto

Alleen de voorgevel van deze woning staat nog overeind. Het lijkt wel Groningen waar woningen zwaar gestut moeten worden vanwege de vele aardbevingen door de gaswinning.

Rijswijk - Dit huis staat aan het Jaagpad en nee, het heeft niets met een aardbeving te maken. De nieuwe eigenaar van het pand gaat heel grondig te werk. Het huis was echt een bouwval en alles is tegen de vlakte gegooid. De eigenaar denkt zeker nog een jaar nodig te hebben om het huis weer op te bouwen. "Maar ja, ik heb al drie keer mijn planning moeten bijstellen." Ondertussen werkt hij gestaag door.

Belangrijk was de voorgevel te laten staan om zo het aanzicht vanaf de weg niet te verstoren. Met de gemeente heeft hij goed contact. Om de authenticiteit van het pand kracht bij te zetten, plaatst de eigenaar de originele glas in loodramen terug.

Per dag vertelt de nieuwe eigenaar zijn verhaal aan passanten. "Zeker 3 op de 10 fietsers stoppen voor een praatje,"weet hij.

Oproep
De nieuwe eigenaar (naam bij de redactie bekend) is op zoek naar oude foto's van het pand. Als iemand die heeft, dan houdt hij zich aanbevolen. U kunt uw eventuele foto's mailen naar redactie.gr@dpgmedia.nl t.a.v. Tino van Dam.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden