Vakantiebos Don Bosco in augustus


V.l.n.r. Fayah,Laya.Thaliya, Billie, Zoë, Elin en Tara, verheugen zich op het Vakantiebos Don Bosco
V.l.n.r. Fayah,Laya.Thaliya, Billie, Zoë, Elin en Tara, verheugen zich op het Vakantiebos Don Bosco (Foto: Frans Limbertie)

Vakantiebos Don Bosco in augustus

"We hebben alle vertrouwen in een mooi vakantiebos"

Frans Limbertie

Een primeurtje voor deze krant en tevens een leuk nieuwtje is dat het Vakantiebos bij Don Bosco dit jaar toch doorgaat. Vanaf 10 tot en met 28 augustus staat Marlies Cuppen samen met haar team klaar om de kinderen van vier tot twaalf jaar uit Rijswijk, Den Haag en omstreken weer te verwelkomen.

Rijswijk - Marlies maakt graag het goede nieuws bekend via ons medium.“We merkten dat met Groot Rijswijk er een andere groep mensen wordt bereikt dan via onze eigen site.” Marlies en haar collega's zijn druk bezig met de voorbereidingen van het Vakantiebos Don Bosco. Waar andere vakantiekampen genoodzaakt zijn dit jaar vanwege de coronamaatregelen te cancellen, hebben zij alsnog besloten om het door te laten. "Er is gewikt en gewogen, kan het wel en hoe gaan we het aanpakken? Best allemaal lastige issues hoor, dat realiseren we ons terdege. Na goed overleg overleg met team en bestuur is toch de knoop doorgehakt. We gaan ervoor! Juist nu hebben de meeste kinderen het nodig omdat ze met hun ouders niet met vakantie kunnen. De behoefte aan iets leuks doen in deze tijd wordt alleen maar groter.” Er zijn echter wel wat wijzigingen ten opzichte van voorgaande jaren. "Samen met het bestuur hebben we onze research goed gedaan. We hebben intensief contact met de gemeente en met de fondsen en er is een definitief protocol van zomerkampen online gezet door scouting Nederland. Veel lezen en navragen voordat je weet wat nu wel en wat nu niet mogelijk is. Veel nadruk wordt gelegd op wat niet kan, maar wij zijn juist gaan kijken naar wat nog wel mogelijk is met al deze maatregelen, en dat blijkt toch genoeg.” Het Vakantiebos kent dus een aangepaste versie dit jaar, waarbij tieners, leeftijdsgroep 13 tot en met 16 jaar, even pas op de plaats moeten maken. “Ja, helaas. Dit jaar alleen maar voor kinderen vanaf 4 tot en met 12 jaar. Kinderen ouder dan twaalf jaar kunnen vanwege corona sowieso nog niet samen in één ruimte met jongere kinderen en mogen ook niet te dicht bij elkaar komen. Tijdens zo'n periode doen we veel aan teambuilding met diverse spellen en koken we samen maaltijden. Kortom, bijna driekwart van de activiteiten die we normaal gesproken met tieners ondernemen, kunnen we niet doen met anderhalve meter afstand er tussen. Die veiligheid kun je niet garanderen. We hebben wel wat anders bedacht voor deze groep. Ze kunnen, als ze dat willen, een dag of zelfs een hele week meelopen als zogenaamde 'junior leiding'." Een mooie manier dus om alvast ervaring op te doen. "Dat is het zeker," volgens Marlies, die ook nog graag wil benadrukken dat het Vakantiebos dit jaar met een voorverkoop werkt. “Ouders kunnen elke ochtend een kaartje kopen. Vanwege de veiligheid zijn we nu gebonden aan een aantal maximum kinderen per leeftijdsgroep, vandaar.” Voorverkoop start dinsdag 4 augustus van 11.00 -13.00 uur en van 17.00-19.00. Woensdag 5 augustus van 13.00-15.00 uur. Info:jeugdwerk@donboscorijswijk.nl of 070-3367070

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden