Marja en Wil Visser staan met Reformdrogisterij De Regenboog garant voor een goede kwaliteit. Foto: Frans Limbertie
Marja en Wil Visser staan met Reformdrogisterij De Regenboog garant voor een goede kwaliteit. Foto: Frans Limbertie (Foto: Frans Limbertie)

De Regenboog gaat voor kwaliteit

Frans Limbertie

Aan het virus kun je niets doen, aan je weerstand wel"

“Goed advies over producten is belangrijk”

Wil en Marja Visser zijn met hun Reformdrogist en Praktijk de Regenboog al vijf jaar een anker in het kleine winkelcentrum aan de Huis te Landelaan. Voor een goed advies over gezondheidsproducten ben je altijd van harte welkom. Door de coronacrisis ziet Wil dat er nu wel meer vitamines worden verkocht dan voorheen. “Goede voedingssupplementen zijn belangrijk voor je weerstand. Juist nu.”

Rijswijk - Gezondheid is nu even de nummer één topic in de wereld. Wil en Marja weten inmiddels niet beter. Al meer dan 25 jaar zijn ze dagelijks bezig met gezondheid en met hun reformzaak in Rijswijk. Voor Wil is het belangrijk om zijn klanten goed te informeren. “Als natuurgeneeskundig therapeut moet ik nou eenmaal weten welke product ik verkoop. Ik moet mij er dus goed in verdiepen. Veel lezen en veel bijhouden, want er gebeurt ontzettend veel op dat vlak." Marja heeft achter in de winkel haar eigen schoonheidssalon. Begin maart moest ze deze vanwege corona sluiten. Het betekende twee maanden thuis zitten. “Ik miste het natuurlijk wel en het scheelde ook best aan inkomsten. Gelukkig hebben we de zaak nog en ging de verkoop van producten door. Ik was in ieder geval dolblij dat ik dinsdag 12 mei weer aan de gang kon. Dat was echt goed nieuws. We zijn weer op afspraak open van dinsdag tot zaterdag.” Marja heeft tot nu toe geen vaste klanten verloren, maar ze merkt wel dat oudere mensen nu toch extra voorzichtig zijn geworden. “Heel begrijpelijk,”geeft ze aan. “Iedereen voelt zich prettig bij al die extra veiligheidsvoorschriften die we nu hanteren. Maar eigenlijk zijn die er altijd wel in een schoonheidssalon.” Marja werkt met een mondkapje en gebruikt ook nog eens een face shield, een soort helmpje dat je over je mondkapje doet. “Wel wennen hoor en het is soms echt warm.” Handschoenen aan heeft ze niet. “Dat vind ik heel lastig werken. Extra veel handen wassen dus.”

“Aan het virus kan je niets doen, maar aan je eigen weerstand wel. Je merkt dat mensen ook echt interesse hebben in deze producten en er goede informatie over willen hebben,” vertelt Wil. Is het trouwens niet onhandig om naast een apotheek te zitten? “Nee, beslist niet. Integendeel zelfs, wat zij niet hebben heb ik weer, en andersom. Wat dat betreft hebben we met de apotheek een zeer goede samenwerking. En zo hoort het ook!”

Vanaf half juli gaan Marja en Wil hun praktijk uitbreiden met een medische pedicure. “En zelf ben ik er ook iets extra's bij gaan doen,” zegt ze. “Het heet microdermabrasie, en is een moderne methode om allerlei verschillende huidproblemen te behandelen." Marja is vooralsnog niet bezorgd om de toekomst. “Alles wordt wel duurder en ik zie mijn werk, schoonheidsbehandelingen, toch als een stukje luxe. Maar het verzorgen van je lijf is belangrijk. Met deze zaak proberen we daar ons steentje aan bij te dragen.”

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden