Henriette Bertels en wethouder Johanna Besteman (CDA) openen het fietsseizoen bij Onderwatershof. Foto: Peter Petit.
Henriette Bertels en wethouder Johanna Besteman (CDA) openen het fietsseizoen bij Onderwatershof. Foto: Peter Petit. (Foto: Peter Petit)

Fietsseizoen feestelijk geopend

Woensdag 17 juni werd het nieuwe fietsseizoen feestelijk geopend bij Onderwatershof door wethouder Johanna Besteman samen Henriette Bertels, voorzitter van de raad van bestuur van Cardia Onderwatershof. De duofietsen zijn coronaproof gemaakt en bewoners kunnen er zo weer samen met de vrijwilligers op uit trekken. Ook is er nu een rolstoelfiets beschikbaar en zijn de fietsen ook beschikbaar voor inwoners buiten Onderwatershof.

Eenzaamheid bestrijden

Door de coronacrisis kon het fietsseizoen niet eerder gestart worden. Volgens een recent onderzoek is zo’n 48% van de Rijswijkse bevolking sociaal eenzaam. Een schrikbarend hoog cijfer. ‘Dit geweldige initiatief van Andre van Zomeren past dan ook heel goed bij de ambitie van ons welzijnsbeleid om eenzaamheid tegen te gaan in Rijswijk’, zegt wethouder Johanna Besteman. ‘Het is fantastisch dat inwoners en vrijwilligers dit mogelijk maken voor ouderen in Rijswijk’.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden