Michel Bezuijen is voorgedragen als nieuwe burgemeester van Zoetermeer. Foto: Ben Hofland
Michel Bezuijen is voorgedragen als nieuwe burgemeester van Zoetermeer. Foto: Ben Hofland (Foto: Ben Hofland, Prins Willem Alexander Promenade 4, 2284 DG Rijswijk ; 070 394 8862)

Michel Bezuijen is dé nieuwe man

Robbert Roos

Michel Bezuijen is door de vertrouwenscommissie voorgedragen als nieuwe burgemeester van Zoetermeer. Dat maakte voorzitter van de Commissie Jordy Boerboom bekend na de extra raadsvergadering op donderdag 18 juni. Hij is daarmee de opvolger van Charlie Aptroot die op 31 maart van dit jaar met pensioen ging. De reacties na afloop van de vergadering waren ronduit positief.

Zoetermeer - Michel Bezuijen is geen onbekende in de politiek. Sins 2013 is hij burgemeester van de gemeente Rijswijk. Daarvoor was hij wethouder en locoburgemeester van de gemeente Haarlemmermeer. Als raadslid deed hij daar zijn bestuurlijke ervaring op en was als senior onderzoeker en adjunct-directeur werkzaam bij het Crisis Onderzoeks Team. Als burgemeester van Rijswijk werkt Bezuijen al geruime tijd samen met de gemeente Zoetermeer. Verschillende raadsleden kennen hem als verbinder en iemand met wie je goed samen kunt werken. Met de voordracht van de nieuwe kandidaat komt er voor vertrouwenscommissievoorzitter Jordy Boerboom een einde aan een lange en intensieve periode. "We hebben als commissie een lang en zorgvuldig proces doorlopen waarbij we elke kandidaat aan twee belangrijke vragen toetsten; 'Welke kandidaat voldoet het best aan het geschetste profiel', en 'Welke persoon geniet het meest het vertrouwen van de commissie'. Ik ben blij dat ik vanavond deze mooie onthulling mag doen en dit geheim eindelijk met iedereen kan delen." Na afloop van de extra raadsvergadering waren de reacties op de voorgedragen kandidaat ronduit positief. Robbert Moree is blij en opgelucht. "Michel Bezuijen voldoet aan alle eisen die de commissie gesteld heeft. Als burgemeester moet je beslissingen kunnen nemen en veel samenwerken met veel verschillende mensen. Bezuijen heeft in Haarlemmermeer en Rijswijk laten zien dat hij dat kan." Interim-burgemeester Lokker geeft zijn opvolger alvast wat tips mee; "Ga de stad in en in gesprek met de mensen op straat. Luister naar wat er speelt. Dan krijg je vanzelf een goede band met de stad."

'Ga de stad in
en in gesprek met mensen'

Aanstelling

De aanbeveling van de gemeenteraad wordt aangeboden aan minister Kasja Ollongren van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Zij stelt een advies op voor de ministerraad. De raad hoopt dat de nieuwe burgemeester per 1 oktober 2020 zal worden benoemd. Tot die tijd blijft burgemeester Jan Pieter Lokker de taken waarnemen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden