Esmeralda en Robin proosten op een mooie zomer, zodat ze op hun terras weer vele gasten mogen verwelkomen
Esmeralda en Robin proosten op een mooie zomer, zodat ze op hun terras weer vele gasten mogen verwelkomen (Foto: Frans Limbertie)

Deuren Van Ouds 't Nest weer open

Frans Limbertie

"We zijn redelijk goed uit de crisis gekomen"

Regels

Met een maximum van dertig mensen dat binnen één ruimte mag verblijven is het nog zoeken en kijken hoe dat allemaal gaat werken,“ zegt Robin. "Op het terras is wat meer ruimte, daar kunnen we ook die anderhalve meter gemakkelijk waarborgen.” Voor een bezoek aan Van Ouds 't Nest moet je nu van tevoren wel even bellen als je wilt komen. “Misschien beetje lastig, maar voorlopig even nodig," verklaart Robin. “We zijn en blijven positief. Dat nemen we mee op weg naar een goede en mooie toekomst.”

Robin den Heijer en Esmeralda van der Ende zijn twee creatieve ondernemers die de afgelopen tijd niet bepaald stil zaten. Integendeel, nadat ze de deuren van hun restaurant vanwege de corona crisis moesten sluiten, kwamen ze meteen met een goed plan. Sinds maandag 1 juni zijn ze weer open. “Gelukkig hadden we altijd vertrouwen in een goede afloop,” laten beiden weten.

Rijswijk - “Het ging ineens wel snel,” laat Robin weten. “Maar toen zondag 15 maart alle restaurants moesten sluiten, zijn we een paar dagen later al begonnen met onze bezorg -en afhaalservice.” Esmeralda: “Je kan natuurlijk wel bij de pakken gaan neerzitten, maar daar bereik je niets mee. We zijn diezelfde week nog als een gek gaan flyeren. Zo'n bezorg en afhaal service hadden we nog nooit eerder gedaan.” Het sloeg onmiddellijk aan. “Kijk, je verkoopt er geen drank bij, dus echt veel verdienen doe je niet. Maar het is in ieder geval iets waar je mee vooruit kan,” legt Robin uit. Vooral de asperges deden het goed in de bestellingen. “Ja, die liepen als een trein. Daarnaast kregen we van alle kanten spontaan hulp van familie, vrienden en kennissen die ons gratis kwamen helpen met de bezorgservice. Echt geweldig!

Van Ouds 't Nest is een begrip in Rijswijk. Zes jaar geleden namen Robin en Esmeralda de zaak over van de vorige eigenaar. Beiden werkten al een poosje in de horeca en waren dus niet helemaal onervaren. “We hadden altijd al een droom om een eigen bedrijf te beginnen. We zagen potentie en hebben de tent overgenomen.” Het café was populair en kende veel vaste gasten. De boel werd binnen opgefrist, maar het concept intact gelaten. Het moest wel herkenbaar blijven. “Je kunt wel stellen dat we de vaste gasten hebben overgenomen. Gelukkig zijn er ook veel nieuwe klanten bijgekomen,” zegt Esmeralda. Onze klanten zijn belangrijk en hebben ons tijdens de coronacrisis enorm gesteund.

“Kijk, we hebben hier geen sushi en ook geen halve kreeft, maar bijvoorbeeld wel een garnalencocktail, een lekkere schnitzel of een mixed grill. Onze gevarieerde menukaart valt in de smaak bij de klanten. Lever en tong, ik noem even twee dingetjes, zijn populaire gerechten.” Robin is niet in de keuken te vinden. “Nou nee, dat is geen aanrader,” lacht hij. Daar hebben we gelukkig onze koks voor, twee echte vakmensen. Mijn taken liggen hier in het restaurant met de bediening en het in de gaten houden of alles hier wel goed blijft gaan.” Esmeralda kookt wel. “Ik wissel de taken af, dan blijft het leuk. Wat koken betreft heb ik de afgelopen jaren veel geleerd. Ik heb het gevoel dat het steeds beter wordt.” Ondanks dat hun zaak een begrip is, zijn Robin en Esmeralda constant bezig om 't Nest onder de aandacht te houden. Naast het updaten van de website zijn beiden ook erg actief op Facebook. “Dat deed de vorige eigenaar iets minder. Wij zien het echter als een goed medium om te gebruiken. Het is hier misschien dan wel een mooie locatie, hartje Rijswijk enzo, toch moet je er voor oppassen dat het niet een vergeten hoek wordt. Er is hier immers geen winkelstraat en er zijn geen kantoren in de buurt, waarvan het personeel na afloop van het werk even makkelijk naartoe loopt. De meeste mensen kennen onze zaak en komen er bewust naartoe.”

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden