Foto:

Werken en studeren in de bibliotheek weer mogelijk vanaf 15 juni

Vanaf maandag 15 juni is het weer mogelijk om te werken en te studeren in de bibliotheek. Tegelijkertijd gaan alle locaties van de Bibliotheek aan de Vliet weer terug naar hun normale openingstijden.

Rijswijk - De afgelopen weken waren de bibliotheken als proef open met aangepaste openingstijden en een beperkte dienstverlening. Die proef verliep goed. Bezoekers en medewerkers van de bibliotheken waren erg tevreden over deze manier van werken.

Werken en studeren weer mogelijk
Nu de landelijke coronamaatregelen stap voor stap worden versoepeld, heeft de bibliotheek besloten werken en studeren in de bibliotheek weer mogelijk te maken. Vanaf maandag 15 juni kunt u weer werken op de computers, printen en kopietjes maken. Verder zijn de overige werk- en studieplekken weer toegankelijk en is het ook weer mogelijk het toilet te gebruiken.

In elke bibliotheek is een beperkt aantal werkplekken beschikbaar. Wilt u verzekerd zijn van een plek? Reserveer dan vooraf een werkplek door te bellen naar 070 – 2400 250.

Openingstijden
Naast uitbreiding van de dienstverlening gaan de bibliotheken weer terug naar de normale openingstijden. Bij de bibliotheek in Voorburg komt een kleine aanpassing: op zaterdag sluit de bibliotheek voortaan een uur eerder, namelijk om 16.00 uur. Zo hebben de locaties Leidschendam, Rijswijk en Voorburg dezelfde openingstijden.

Leestafels nog niet toegankelijk
De kranten- en tijdschriftentafels en de leesbanken zijn voorlopig nog niet toegankelijk. De kranten en tijdschriften zouden na elk gebruik namelijk 36 uur in quarantaine moeten. Om die reden zijn de kranten en tijdschriften nog niet beschikbaar om in de bibliotheek te lezen.

Landelijke voorschriften
De openstelling en dienstverlening van de bibliotheken gebeurt volgens landelijke voorschriften die zijn opgesteld door de Vereniging Openbare Bibliotheken en die door het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap zijn goedgekeurd.

Coronaregels
Om het bezoek aan de bibliotheek voor iedereen zo veilig mogelijk te laten verlopen gelden in Leidschendam, Rijswijk en Voorburg vanaf 15 juni de volgende regels:

De bibliotheek is open om materialen in te leveren en te lenen.

Voor het lenen van materialen kunt u gebruikmaken van de aangewezen computerwerkplekken.

Op de aangewezen vrije werkplekken mag u werken op uw eigen laptop of studeren met uw eigen materialen.

Het is niet mogelijk om kranten en tijdschriften te lezen.

Inleveren van de materialen gaat via de buitenboekenbus. De materialen gaan daarna 36 uur in quarantaine.

Houd 1,5 meter afstand.

Blijf thuis als u ziek bent.

Volg de aanwijzingen van de medewerkers op.

Prettig en veilig

Wij vertrouwen erop om samen met u het bezoek aan de bibliotheek zo prettig en veilig mogelijk te laten verlopen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden