De collecte voor het Rode Kruis zal dit jaar online plaatsvinden.
De collecte voor het Rode Kruis zal dit jaar online plaatsvinden. (Foto: Rode Kruis)

Collecte voor Rode Kruis in Den Haag dit jaar online

De collecte voor het Rode Kruis van 21 t/m 27 juni 2020 in Den Haag en omgeving vindt dit jaar digitaal plaats. In voorgaande jaren gingen collectanten met een collectebus langs de deuren om geld in te zamelen voor Rode Kruis afdeling Den Haag. In verband met de coronacrisis is dit jaar gekozen om de collecte digitaal te laten plaatsvinden. Collectanten kunnen een digitale collectebus aanmaken via rodekruis.digicollect.nl. Deze kunnen zij dan delen via social media, whatsapp of e-mail. 

Regio - Collectanten kunnen precies zien wat zij ophalen via hun eigen unieke digitale collectebus. Ze kunnen een motivatie toevoegen om aan te geven waarom ze voor het Rode Kruis collecteren. Op de site staan ook tips voor collectanten. Men kan doneren via een online collectebus maar ook rechtstreeks via https://rodekruis.digicollect.nl/rode-kruis-afdeling-den-haag-e-o of social media.

De opbrengst van de Collecteweek gaat naar de lokale hulpverleningsactiviteiten van het Rode Kruis. Vrijwilligers hier in de buurt zetten zich vanaf het begin af aan al in om te helpen te coronacrisis te bestrijden. Zij ondersteunen ziekenhuizen en huisartsenposten, pakken voedselpakketten in en delen ze uit en faciliteren bezoek bij verpleeghuizen. Daarnaast bieden ze nog steeds ondersteuning bij bijvoorbeeld een evacuatie door een brand, zoals ze dat buiten coronatijd ook doen..

“Het Haagse Rode Kruis blijkt een belangrijke hulporganisatie in tijden van nood. Zo ook tijdens de coronacrisis: onze Rode Kruis-vrijwilligers draaien mee op vele interventies. Dit doen ze vaak naast hun eigen baan. Door een bijdrage tijdens de Collecteweek steun je onze activiteiten en inzetten in het Haagse!’, aldus Susan Veninga, communicatieadviseur Rode Kruis Den Haag

Voor de coronacrisis gaf het Rode Kruis afdeling Den Haag e.o. EHBO-lessen, bemanden vrijwilligers EHBO-posten op evenementen en gaven vrijwilligers workshops en voorlichting aan kwetsbare mensen in Den Haag. Er wordt hard gewerkt om te kijken hoe deze activiteiten op een veilige manier weer kunnen worden hervat.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden