Door het verdwijnen van afvalbakken is er steeds meer zwerfafval in het Kruisvaarderspark. Foto: Archief DPG Media
Door het verdwijnen van afvalbakken is er steeds meer zwerfafval in het Kruisvaarderspark. Foto: Archief DPG Media (Foto: Archief DPG Media)

Zwerfafval in Kruisvaarderspark

Ingezonden brief

De krant van 28 mei was deels gewijd aan Duurzaam Rijswijk en Rijswijk Schoon. De heer Kars uit Rijswijk wil daarop reageren met deze ingezonden brief.

Rijswijk - In "Rijswijk Schoon" schrijft de gemeente Rijswijk dat zij het tegengaan van zwerfafval belangrijk vindt, en dit op verschillende manieren wil bereiken. Samen met partners zoals scholen en actieve inwoners. Er is zelfs een publiekscampagne! Dat klinkt goed. Nu de praktijk. Ik zag in 2019 dat in het Kruisvaarderspark afvalbakken verdwenen waren. Dat gaf meteen rommel in de omgeving, dus ik meldde de gemeente telefonisch de plekken waar de bakken weg waren. Geen reactie. Na een half jaar heb ik de gemeente gemaild, want het Kruisvaarderspark begon steeds meer te verslonzen. Aan de lege palen waar ooit bakken zaten, hingen parkgebruikers zelf maar noodvoorzieningen. Goedbedoelde pogingen om het park schoon te houden. De gemeente antwoordde per mail dat zij zelf het aantal bakken had beperkt. Ook de lege palen worden verwijderd. Het resultaat van deze bezuinigingen is een enorme toename van zwerfvuil: blikjes, plastic en afval in de struiken en in de omgeving. Afvalbakken verminderen in een tijd waarin het park veel gebruikt wordt, daarmee bereikt de gemeente het tegengestelde van "Rijswijk Schoon". Hopelijk herziet men dit afvalbeleid.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden