Geen SamenLoop, wel samen stilstaan


Romy Bosman samen met haar mascotte en de wenszak die zij aansteekt ter nagedachtenis aan haar vader. Foto: Romy Bosman
Romy Bosman samen met haar mascotte en de wenszak die zij aansteekt ter nagedachtenis aan haar vader. Foto: Romy Bosman (Foto: Romy Bosman)

Geen SamenLoop, wel samen stilstaan

'ik krijg mijn vader er niet mee terug'

Robbert Roos

SamenLoop voor Hoop Haaglanden is een evenement van KWF voor iedereen die iets tegen kanker wil doen. Gedurende een 24-uurs wandelestafette staan we samen met lotgenoten stil bij kanker én vieren we het leven. Nu dit evenement door corona verplaatst is naar 2022 bedacht Romy Bosman een bijzonder alternatief.

Rijswijk - Iedereen kent wel iemand in zijn omgeving die kanker heeft, of aan deze verschrikkelijke ziekte is overleden. De SamenLoop voor Hoop kan dan ook bij alle edities op veel belangstelling rekenen. "De SamenLoop voor Hoop Haaglanden is voor mij een manier om het overlijden van mijn vader een plekje te geven", vertelt de 27-jarige Romy Bosman, vrijwilliger pr & communicatie bij de organisatie openhartig. "Ik krijg hem er niet meer mee terug, maar hoop op deze manier wel iets bij te dragen zodat er hopelijk ooit iets wordt uitgevonden om deze vreselijke ziekte de wereld uit te helpen." Des te moeilijker was de beslissing om het evenement wegens de situatie rond corona te verplaatsen naar 2022. Romy en de andere vrijwilligers lieten zich daardoor niet uit het veld slaan, en bedachten een bijzonder alternatief.

Alternatief

Op zaterdag 13 juni om 22.00 uur zou eigenlijk de kaarsenceremonie plaatsvinden. "Er staan dan wenszakken langs de wandelroute met een kaarsje erin", legt Romy uit. "De wenszakken kunnen versierd worden met persoonlijke verhalen, foto’s en wensen. Dat geeft in het donker een bijzonder effect en is heel indrukwekkend om te zien." Nu de SamenLoop voor Hoop en de kaarsenceremonie niet doorgaan zochten de vrijwilligers naar een manier waarop er toch een evenement georganiseerd kan worden wat corona-proof is. Daarom roept Romy iedereen op om een wenszak te kopen en die op 13 juni om 22.00 uur in huis, in de tuin of op het balkon te plaatsen. "Als men daar een foto van maakt kan die naar ons gemaild worden en gedeeld worden op de social media van SamenLoop voor Hoop Haaglanden. Ook hebben we een evenement aangemaakt op Facebook. Zo maken we de nacht in Rijswijk een beetje minder duister, en laten we zien dat we aan iedereen denken die met kanker te maken heeft, of hieraan is overleden. Het lijkt misschien een klein gebaar, maar elk steentje wat bijgedragen wordt is er een. Zullen we er samen voor gaan om de actie een succes te maken?"

Meedoen

Wilt u meedoen met deze actie, bestel dan snel een of meerdere wenszakken door een mailtje te sturen aan haaglanden-communicatie@samenloopvoorhoop.nl. Hier kunt u ook uw foto's van de verlichte wenszakken naartoe mailen. Een wenszak kost per stuk € 5,- en de gehele bijdrage komt te goede aan KWF Kankerbestrijding. Na betaling worden de wenszakken gratis door Romy bij u thuisbezorgd. "Ik heb een hele grote beer als mascotte aangeschaft. Die zit gezellig naast me als ik de wenszakken bij u langs kom brengen. Zie ik u dan?"

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden