Veilig op pad in Rijswijk - groenboek


Elze Woudstra van D66 Rijswijk overhandigd het Groenboek 'Veilig op pad in Rijswijk' aan wethouder Bjorn Lugthart van Verkeer.
Elze Woudstra van D66 Rijswijk overhandigd het Groenboek 'Veilig op pad in Rijswijk' aan wethouder Bjorn Lugthart van Verkeer. (Foto: D66 Rijswijk )

Veilig op pad in Rijswijk - groenboek

D66 Rijswijk maakt zich zorgen over de verkeersveiligheid in het verkeer. Het aantal ongelukken met letsel stijgt. Veilig de straat op kunnen: dat zou gewoon moeten zijn. Naast de inzet voor een actieplan Verkeer door de gemeente deed D66 Rijswijk in februari een oproep aan inwoners: welke knelpunten ziet u in het verkeer in Rijswijk. Daar kwamen veel reacties op.

Rijswijk - Op 28 mei overhandigde D66 Rijswijk de verzamelde knelpunten én oplossingen aan de wethouder Verkeer Bjorn Lugthart in het ‘Groenboek Veilig op pad in Rijswijk’, en besprak diezelfde avond in de raad het Actieplan verkeer met de wethouder.

De bijdrage van inwoners laat volgens D66 Rijswijk zien dat er duidelijke zorgen zijn over het gedrag van mensen in het verkeer: door rood licht en te hard rijden staan duidelijk op één. Daarnaast vraagt ook de inrichting aandacht. De inwoners pleiten voor slimmere oplossingen, aanpassing aan nieuwe verkeer, het verlagen van de gereden en maximum snelheid, handhaving en meer aandacht voor kwetsbare verkeersdeelnemers. Zodat wonen in Rijswijk veilig en comfortabel is, je jezelf gemakkelijk en veilig in je wijk en buurt te voet, per fiets of met je rolstoel kunt verplaatsen.

Het Groenboek Veilig op pad in Rijswijk roept de gemeente op om verder in actie te komen, te kijken naar de beleving van verkeer door de inwoners van Rijswijk en aan de slag te gaan met creatieve(re) oplossingen. Met simpele maatregelen op de korte termijn en gerichte keuzes en acties voor de lange(re) termijn. En als doel: maak een punt van 0 verkeersslachtoffers en veilige straten voor iedereen in Rijswijk.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden