'de eerste seizoenshelft verliep met pieken en dalen'. aldus Arjan Maltha Foto: Nico Mos
'de eerste seizoenshelft verliep met pieken en dalen'. aldus Arjan Maltha Foto: Nico Mos (Foto: Nico Mos )

‘Mijn visie als coach was nieuw’

"Refleks is een sterke en hechte vereniging"

Nico Mos

Trainer coach Arjan Maltha van korfbalvereniging Refleks is dit seizoen nieuw bij de Rijswijkse club. Ook hij weet niet wat hem als trainer en coach door de coronacrisis is overkomen, aangezien hij dit ook niet eerder heeft meegemaakt in de sportwereld. Arjan licht toe hoe de vlag er nu bij Refleks, bij hangt.

Rijswijk - “De situatie zoals die nu is heb ik nog nooit meegemaakt en hoop ik ook niet meer mee te maken. Het virus heeft op mij persoonlijk niet veel effect. Voor mijn werk als docent heeft het wel consequenties gehad. Voor Refleks is het natuurlijk helemaal vervelend; geen wedstrijden, lange tijd geen trainingen, geen sociale contacten, en dus ook geen inkomsten. Daarnaast is het nog maar de vraag wat ze met de uitslagen van de competitie gaan doen”, antwoordt Arjan op de vraag wat voor impact de corona-uitbraak heeft. “De competitie voor veld en zaal wordt dit seizoen niet meer afgemaakt. De fitheid van de spelers is afhankelijk van hun eigen verantwoording, ze weten conditioneel wat er van ze gevraagd wordt en wat daar bij komt kijken. De kennis die ze afgelopen seizoen hebben opgedaan qua fysieke training is hopelijk voldoende om hun conditie op peil te houden. Vooralsnog ga ik er vanuit dat het nieuwe seizoen gewoon kan starten in augustus, daar zijn we met de staf nu al mee bezig”.

Pieken en dalen

“De eerste seizoenshelft verliep met pieken en dalen. Mijn visie als coach en mijn handelswijze waren nieuw voor veel spelers en dat brengt dan ook wat onrust met zich mee", vertelt Arjan over het afgelopen seizoen. "Ik vind dat de acht sterkste spelers van het moment moeten spelen in het eerste team, maar dat is geen garantie voor het hele seizoen. Als een speler uit het tweede team laat zien dat die week in en week uit beter presteert dan de spelers in het eerste dan zal ik wisselen, ook al ben je een gevestigde naam", legt Arjan uit. "Het voordeel hierbij is dat bij Refleks het eerste en tweede qua niveau erg dicht bij elkaar liggen. In de zaalperiode hebben we dat ook kunnen zien omdat bijna alle spelers van het tweede een belangrijke rol hebben gespeeld in wedstrijden van het eerste. Dat was ook gelijk een puntje waaraan gewend moest worden. Ik wissel als een speler niet goed presteert, op welk moment in de wedstrijd ook. De prestaties zijn prima, conform onze doelstellingen, het tweede staat bovenaan veld en heeft zich in de zaal gehandhaafd, bij het eerste is dat precies andersom. Echte uitblinkers zijn er niet het is vooral het teamwork wat de prestaties levert, iedere week heeft een speler een bepaalde functie in het team, scorend, steunend of verdedigend, afhankelijk van de tegenstander. Als ik toch iemand moet uitlichten is het Marvin, deze jongen heeft zo’n gedrevenheid en werklust wat hem een plek in het eerste heeft opgeleverd tot zijn grote verbazing en van vele anderen.”, aldus Arjan, die er nog aan toevoegde: “Refleks is een sterke en hechte vereniging".

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden