Foto:

Bikkels van Buddy Netwerk ontvangen buddybeer van brandweerman

Woensdag 27 mei heeft Mark-Jan van der Kleij, brandweerman bij Veiligheidsregio Haaglanden én buddy bij Buddy Netwerk de eerste buddybeer gebracht bij bikkel Tymon. De overhandiging van de buddyberen aan bikkels is een initiatief van Buddy Netwerk, om iets extra’s te doen nu buddy’s niet (of zeer beperkt) bij hun bikkels op bezoek mogen. 

Rijswijk - Bikkels zijn kinderen tussen de 5 en 18 jaar, met een chronische of levensbedreigende ziekte. Juist bij een ziekte of aandoening is het belangrijk om gewoon kind te kunnen zijn. Een buddy helpt daarbij. Buddy Mark-Jan: ‘Toen ik benaderd werd door Buddy Netwerk of ik iets extra’s wilde doen voor de bikkels, was ik direct enthousiast. Als buddy weet ik als geen ander hoe leuk het voor kinderen is om iets bijzonders voor hen te doen, juist in deze periode.’
De buddyberen bracht Mark-Jan bij de bikkels in een echte brandweerbus. Buddy Netwerk organiseert diverse acties in alle gemeenten met cliënten van Buddy Netwerk om zo in contact te blijven met een zeer kwetsbare doelgroep nu zij (bijna) geen bezoek van hun buddy mogen ontvangen vanwege de maatregelen rondom de coronacrisis. Deze mooie actie “een kleine beer voor een grote held!” voor bikkels is daar een goed voorbeeld van.

Stichting Buddy Netwerk
Stichting Buddy Netwerk is al meer dan dertig jaar een specialist in het bieden van 1-op-1 buddyzorg voor mensen die tijdelijk versterking en ondersteuning nodig hebben. Onze vrijwilligers, de buddy’s, zijn actief bij de mensen thuis, zij komen (soms als enigen) achter de voordeur. Zij geven steun aan en tonen begrip voor mensen die dat hard nodig hebben. Gedurende een jaar onderhouden buddy’s
 twee tot vier uur per twee weken of eens per week persoonlijk contact met de cliënten die zich daarvoor aanmelden. Buddy Netwerk coördineert en begeleidt deze persoonlijke trajecten voor hun buddy’s en cliënten. Het werkgebied van Buddy Netwerk bestaat uit Rijswijk, Den Haag, Leidschendam-Voorburg, Zoetermeer, Westland, Pijnacker-Nootdorp en Delft.  

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden