Namens Don Bosco brengen Resa en Marlies deze aankomende periode zelfgemaakte maaltijden bij de mensen thuis.
Namens Don Bosco brengen Resa en Marlies deze aankomende periode zelfgemaakte maaltijden bij de mensen thuis. (Foto: Frans Limbertie)

Koken voor ouderen in corona-crisis

"We zijn verrast door de vele blije en positieve reacties"

Frans Limbertie

Ook jeugdcentrum Don Bosco heeft haar deuren tijdelijk moeten sluiten vanwege de maatregelen tegen het corona virus. Maar de medewerkers van het Rijswijkse jeugdcentrum zijn niet bij de pakken neer gaan zitten. Afgelopen week werd besloten om zelfgemaakte maaltijden te brengen bij ouderen.

Rijswijk - De komende tijd zal het bij Don Bosco stil zijn wat spelende kinderen betreft, maar het team onder leiding van coördinator Jeugdwerk Marlies Cuppen, wilde in deze barre tijden van de Corona-crisis toch iets speciaals doen voor haar partners, bezoekers en vrienden. “Vrijdag leek het erop dat de scholen nog open zouden blijven,” zegt Marlies “maar na het weekend was het ineens helemaal anders. Maandagochtend zijn we bij elkaar gekomen om te bedenken wat we konden doen met deze situatie. Niks kon meer doorgaan bij ons, geen tussenschoolse opvang, niet koken en niet sporten met de kinderen. Toen moesten we wel even schakelen. We zijn onmiddellijk begonnen met een grote schoonmaak van dit pand. En we wisten meteen ook al dat we iets speciaals voor de zieke, oudere en eenzame mensen uit de buurt moesten doen: een lekkere maaltijd voor ze bereiden en die bij ze thuis brengen. We zijn dinsdag meteen als een gek gaan 800 flyers rond gaan delen, en hebben de informatie op onze Facebookpagina gedeeld. Diezelfde avond hadden we al twee bestellingen en gisteren (vrijdag) waren het er al twaalf. We weten precies waar we hebben geflyerd en negen van de tien bestellingen komen uit die buurt. De meeste mensen die bestellen zijn alleenstaand, maar er komen ook een paar bestellingen binnen voor twee." In no time is daarom een vast weekmenu bedacht. "Het moet wel betaalbaar blijven en wij kunnen die kwaliteit bieden voor maar vijf euro. We wilden absoluut niet dat het duurder zou worden. En geen multiculti menu. Vooral omdat we ons realiseren dat onze doelgroep toch het liefst gewoon van een prakkie houdt.” En met een paar stamppotten op het menu komt dat dan goed uit. Naast Marlies, die afgelopen week zelf de nasi maakte en Resa die vandaag verantwoordelijk is voor het toetje, zorgt Chef kok Els dat de maaltijden van hoge kwaliteit zijn. Ze krijgt assistentie van Bella en Gino. "De mensen kunnen ons bellen en hun bestellingen doorgeven. Om twee uur doen we de boodschappen nadat alle bestellingen binnen zijn. Daarna gaan we rond drie uur de keuken in om te koken. Zodra we klaar zijn, geven we de maaltijd een feestelijk tintje mee, want het moet er wel een beetje gezellig uitzien.” Dit is voor de komende tijd nu onze eerste doel, maar iets anders, hond uitlaten of boodschapje, kan ook.” Tenslotte wil Marlies benadrukken dat alle donaties welkom zijn. "We maken ons grote zorgen over onze inkomsten omdat alle evenementen tot en met 1 juni zijn niet kunnen doorgaan." Don Bosco is tussen 10 en 18 uur bereikbaar op 0628605152 of 0703367070. Mailen kan ook: jeugdwerk@donboscorijswijk.nl

Meer berichten