Bevrijdingsfestival Zuid-Holland 2020 geannuleerd


 Bevrijdingsfestival Zuid-Holland 2020 geannuleerd 

Maandagavond 23 maart is het besluit genomen dat het Bevrijdingsfestival Zuid-Holland dit jaar niet plaats zal vinden. Met de extra maatregelen die de Rijksoverheid heeft genomen om het coronavirus te bestrijden, is het feitelijk onmogelijk geworden het festival te organiseren. Uiteraard steunen wij de overheid in dit besluit; niets is tenslotte belangrijker dan de gezondheid van de meest kwetsbare groepen in onze samenleving. Onze gedachten gaan dan ook uit naar hen die getroffen zijn door het virus.

Het Nationaal Comité 4 en 5 mei heeft ons laten weten op zoek te gaan naar een passende alternatieve invulling van Dodenherdenking en Bevrijdingsdag. “We willen mogelijk maken dat de hele Nederlandse samenleving ondanks de buitengewoon moeilijke omstandigheden op een waardige manier en in onderlinge verbondenheid kan herdenken en stil kan staan bij het einde van de Tweede Wereldoorlog, 75 jaar geleden. We vragen speciale aandacht voor de veteranen en al die mensen die de verschrikkingen van deze oorlog zelf hebben meegemaakt en nu extra kwetsbaar zijn voor het coronavirus,” aldus de voorzitter van het Nationaal Comité, Gerdi Verbeet.

Het Nationaal Comité spreekt verder nadrukkelijk de hoop uit dat betrokken overheden, sponsors en partners er alles aan zullen doen om de organisaties van de Bevrijdingsfestivals te blijven steunen op weg naar 5 mei 2021.

Bestuur en medewerkers,

Stichting Provinciaal Bevrijdingsfestival Zuid-Holland

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden