"We hebben ons personeel een duidelijke instructie gegeven hoe dozen met maaltijden moeten worden overhandigd." (foto: Uitgekookt.nl)
"We hebben ons personeel een duidelijke instructie gegeven hoe dozen met maaltijden moeten worden overhandigd." (foto: Uitgekookt.nl) (Foto: Esther Verwindt)

Extra capaciteit bij maaltijd-services vanwege corona-virus

Zakelijk nieuws

Nu restaurants gesloten zijn en het in supermarkten drukker is dan normaal, is het een grote uitdaging om dagelijks aan een gezonde maaltijd te komen. Bij Uitgekookt.nl, landelijke aanbieder van gezonde maaltijden aan huis, is er echter sprake van topdrukte.

“We zijn erg blij dat we met onze maaltijden het leven van een flink aantal mensen een beetje aangenamer kunnen maken”, vertelt Johan van Marle, directeur van Uitgekookt.nl. “De coronacrisis heeft gelukkig nog geen impact op de toelevering van verse ingrediënten of de bereiding van het eten. Hierdoor zijn wij in staat om extra capaciteit vrij te maken voor het bereiden van extra koelverse maaltijden. Dat betekent dat onze chefs lange diensten draaien en ook de routes van onze bezorgers langer worden. Mooi om te zien is dat alle collega’s voelen dat er een belangrijke taak voor ons is weggelegd.”

Alle aandacht

“Ook onze telefonistes en bezorgers vervullen momenteel een heel speciale rol”, meent van Marle. “Zij staan, op afstand, in contact met de ouderen die naast gezond eten ook om een praatje en wat gezelschap verlegen zitten. Daar geven we medewerkers alle tijd voor omdat we weten hoe ontzettend belangrijk dat kan zijn. Als ik over de afdeling met de klantmedewerkers loop, hoor ik ook gesprekken waarin mensen gerust worden gesteld of vragen over corona worden beantwoord.”

"Daarnaast is het niet alleen voor ouderen een uitkomst om te bestellen bij een maaltijdservice. Als medewerker in de zorg kan het ook erg fijn zijn om zelf niet na te hoeven denken over wat je thuis nog gaat bereiden voor het avondeten na een dubbele dienst of intensieve shift."

Veilig bezorgen

Het virus verspreidt zich niet via voedsel en ook op verpakkingen kan het virus niet overleven. Van Marle: “Al nemen wij natuurlijk ook vergaande voorzorgsmaatregelen. De hygiëneregels zijn bij ons al heel streng en daarnaast worden de adviezen van het RIVM strikt opgevolgd. We hebben bovendien ons personeel een duidelijke instructie gegeven hoe dozen met maaltijden moeten worden overhandigd.”

Meer berichten