Vita Lorente (l) en Bob Spee in betere tijden bij Semper Altius
Vita Lorente (l) en Bob Spee in betere tijden bij Semper Altius (Foto: )

Vita Lorente plotseling weg bij Semper

"Ik weet zeker dat we kampioen hadden kunnen worden"

Nico Mos

De voetbalvereniging Semper Altius pakte de eerste periodetitel in de vierde klasse D. Ook heeft de selectie een prima trainingskamp gehad in Spanje waardoor het teambelang is aangescherpt. Trainer Vita Lorente, technisch manager Bob Spee en de club Semper Altius leken voor elkaar bestemd. Kort geleden verlengde Vita nog zijn contract, maar er kwam een onvoorziene kink in de kabel. De aangeslagen Vita licht één en ander toe, Bob kon dat nog niet.

Rijswijk - “Eigenlijk wil ik er niet zoveel meer over zeggen. We zitten allemaal nog vol in de emotie”, begint Vita. “Natrappen heeft in mijn ogen nog nooit gewerkt. Wat ik erover kwijt wil is dat ik heb genoten van mijn samenwerking met Bob en de staf. Stuk voor stuk mensen die er voor 200 procent voor gaan. Ook Wim, van de kantine, heeft ons elke week verwend met geweldige maaltijden! Met de spelersgroep hebben we tot aan de winterstop een mooie tijd gehad waarin we nagenoeg alles wonnen. Daar denk ik met plezier aan terug”.

Andere weg

“Maar als de club een andere weg wilt inslaan en niet iedereen daar in woord en daad achter staat. Dan ben je als trainer kansloos. Dan ga je je zelf onmogelijk maken en slaat het plezier gauw om in irritatie. Dat wilde ik mezelf en de club niet aandoen. Ik heb bij elke club waar ik gewerkt minimaal drie jaar gewerkt en bij Vredenburg en Hoekpolder zelfs nog langer. Maar ik heb door de jaren heen ook geleerd, dat als niet iedereen dezelfde kant op wil, dat je het dan niet gaat redden. Hoeveel energie je er dan ook in steekt. Ik weet zeker dat we kampioen hadden kunnen worden. Spelers als Rami, Mitchel Beijersbergen, Kees van Straaten, Brahim Saidi, Jasper Spruit en Joey van Dooren zijn stuk voor stuk spelers die wekelijks het verschil konden maken. Dit samen met een groep die voor elkaar het gras op wilde vreten hadden echt heel ver kunnen komen. Helaas is het anders gelopen. De oorzaak heeft geen zin meer om me daar over uit te laten. Daar zal iedereen zijn eigen verhaal in hebben. Daar kunnen we allemaal alleen van leren. Ik vind het vooral vreselijk voor Bob Spee. Een man die dag en nacht met Semper Altius bezig was. Daar geen cent voor wilde hebben en er zelfs geld in stak. Zelfs toen hij net geopereerd was aan zijn hart, belde hij me uit het ziekenhuis nog op om dingen te regelen. Bob is een man uit duizenden waar elke club van droomt om in hun organisatie te hebben. Ik ben blij dat ik hem heb leren kennen en van zijn passie voor het spelletje mee heb mogen genieten! Ik wens verder iedereen het aller beste bij Semper Altius. Soms gaan dingen anders dan verwacht. Dat is ook onderdeel van het leven”, aldus Vita Lorente ex trainer van Semper Altius. Inmiddels heeft hoofd jeugdopleiding Jan Willem Jonker de taken van Vita Lorente overgenomen. De technisch manager Bob Spee is, eveneens, weliswaar met pijn in zijn hart, vertrokken. Hij wilde nog niet reageren, omdat hij dit eerst nog en plek moet geven. Semper staat één punt achter koploper TAC'90.

Meer berichten