Famili Habibi is erg blij met hun nieuwe woning aan de Idenburglaan in Rijswijk.
Famili Habibi is erg blij met hun nieuwe woning aan de Idenburglaan in Rijswijk. (Foto: )

Na 9 jaar eindelijk een andere woning

'Blij dat we in Rijswijk blijven wonen'

Van de redactie

Woningcorporatie Vidomes bouwt op dit moment 42 eengezinswoningen aan de Idenburglaan in Rijswijk. In totaal hadden 2000 woningzoekende gezinnen op deze woningen gereageerd via Woonnet Haaglanden. Een enorm aantal dat laat zien hoe nijpend het woningtekort in de sociale huursector is. Eén van de gelukkige gezinnen die aan de Idenburglaan gaat wonen is de familie Habibi uit Rijswijk.

Rijswijk - Met een inschrijfduur van 9 jaar is het de familie Habibi eindelijk gelukt om een grotere ‘passende’ woning te vinden. Ze zijn dolblij: “Alles in ons toekomstig huis is nieuw en onze twee kinderen krijgen elk hun eigen slaapkamer”, aldus meneer Habibi. “We zijn blij dat we in Rijswijk blijven wonen. De omgeving voelt vertrouwd en onze kinderen gaan hier naar school en hebben hun vriendjes en vriendinnetjes in de buurt.” Mevrouw Habibi is vooral blij met de tuin en dat het huis energiezuinig is. “Voor de kinderen vind ik het fijn dat ze straks in onze grote tuin kunnen spelen. En ons huis is energiezuinig. Niet alleen goed voor onze energierekening, maar ook voor het milieu.” Aanvullend zegt ze: “Het elektrisch koken vind ik nog wel spannend, want ik heb geen idee hoe dat werkt”. Haar man vult aan: “Koken is belangrijk voor mijn vrouw, dus we zullen een goede elektrische kookplaat kopen”.

Goed geïnformeerd

Alle 42 bewoners zijn de afgelopen weken op het kantoor van Vidomes geïnformeerd over hun nieuwe woning. Tijdens de individuele gesprekken kon men vragen stellen en werd de 3D-video, die voor dit project gemaakt is, vertoond. “Heel mooi om alvast ons huis van binnen te zien”, aldus mevrouw Habibi.

De zoektocht was frustrerend

De familie Habibi heeft de afgelopen jaren bijna wekelijks gereageerd op het woningaanbod in Rijswijk. Telkens zonder succes. Dit was frustrerend, vooral omdat hun huidige woning te klein is voor 4 personen. “Onze zoon en dochter slapen nu in een stapelbed op een kleine slaapkamer”, zo vertelt meneer Habibi.

Meer betaalbare sociale huurwoningen nodig

De woningnood is hoog en er is nauwelijks doorstroom op de Rijswijkse sociale woningmarkt. “We willen meer betaalbare huurwoningen bouwen, zowel appartementen als eengezinswoningen. Via nieuwbouw willen we inzetten op een betere doorstroming van Rijswijkse huurders naar een beter passende woning in Rijswijk. Zo krijgen namelijk meer mensen de mogelijkheid op een betaalbare huurwoning, want de huurprijzen die particuliere verhuurders en beleggers hanteren zijn voor een groot deel van onze doelgroep niet te betalen”, aldus Vidomes bestuurder Daphne Braal.

Over Vidomes

Vidomes is een ondernemende woningcorporatie in de rand van Haaglanden. Wij richten ons op mensen met onvoldoende kansen op de woningmarkt.

Meer berichten