Alzheimer Café Rijswijk: 'Gaat het nog wel thuis?'

Hoe kan iemand met dementie thuis nog zo lang mogelijk betekenisvolle activiteiten blijven doen? Hoe kan diegene zo lang mogelijk zijn zelfstandigheid behouden? En wat kan een ergotherapeut hierin thuis betekenen? Op deze en andere vragen wordt ingegaan tijdens het volgende Alzheimer Café.

Rijswijk - Het Alzheimer Café Rijswijk vindt dinsdag 25 februari plaats in Wijkcentrum Stervoorde aan de Dr. H.J. van Mooklaan 1 in Rijswijk. De deuren gaan om 19.00 uur open. De toegang is gratis. Het programma begint om 19.30 uur met een gesprek. Na de pauze kunnen vragen worden gesteld. Daarna is het mogelijk om tot 21.30 uur na te praten met bezoekers, vrijwilligers en hulpverleners. Cassandra Nihot, psycholoog bij Florence, is de gespreksleider van het Alzheimer Café.

Wijkcentrum Stervoorde is met de auto en buslijnen 22 en 30 prima te bereiken. Belangstellenden die het Alzheimer Café willen bezoeken, maar hun partner met dementie niet mee willen nemen en niet alleen willen laten, kunnen bij mantelzorgconsulenten Lisette van Elgershuizen en Manon van Oostenbrugge informeren of een vrijwilliger hun partner gezelschap kan houden. Dat kan via tel. 070 - 757 92 00 of via mail. mantelzorg@welzijn-rijswijk.nl. Het Alzheimer Café is onderdeel van het Ontmoetingscentrum Rijswijk.

Meer berichten