Directeur en bestuurder Harm Smit betekende 43 jaar lang veel voor het bibliotheekvak.
Directeur en bestuurder Harm Smit betekende 43 jaar lang veel voor het bibliotheekvak. (Foto: de Bibliotheek aan de Vliet)

Harm Smit treedt terug als directeur/bestuurder bij de Bibliotheek aan de Vliet.

Harm Smit treedt terug bij Bibliotheek aan de Vliet

Rijswijk e.o. - Op 1 september aanstaande treedt Harm Smit terug als directeur/bestuurder van de Bibliotheek aan de Vliet. Hij gaat met vervroegd pensioen.

In ruim 43 jaar vervulde hij diverse functies binnen het bibliotheekwerk. In 1998 werd hij benoemd als directeur/bestuurder van de Stichting Rijswijkse Openbare Bibliotheek. Na de fusie van de Rijswijkse bibliotheek met de Bibliotheek Leidschendam-Voorburg werd hij in 2012 de eerste directeur/bestuurder van de Bibliotheek aan Vliet.

In de afgelopen jaren werd mede door zijn leiding de positie van de bibliotheek verstevigd in beide gemeenten. Er is fors ingezet op bestrijding van laaggeletterdheid en het versterken van digitale vaardigheden van inwoners. Het stimuleren van leesplezier en leesbeleving en mediawijsheid binnen het onderwijs stond hoog op de agenda. De werving voor een nieuwe directeur /bestuurder start snel.

Meer berichten