Museum Rijswijk

Wijzer in Kunstgeschiedenis

De afgelopen 30 jaar heeft Museum Rijswijk met veel succes cursussen kunstgeschiedenis verzorgd. Binnenkort (start 9 maart) gaat er een bijzonder interessante korte cursus van start: deze wordt gegeven door een eerstegraads lesbevoegde kunsthistorica. Aan de hand van keynote presentaties gaat de kunst leven. Voorkennis en aanschaf van studiemateriaal is niet noodzakelijk, er worden samenvattingen uitgereikt.

De cursus Jan van Eyck en het Bourgondische Hof wordt gegeven in verband met de grote Jan van Eyck tentoonstelling in Gent. Het Bourgondische Hof was buitengewoon prachtlievend, met name onder hertog Filips de Goede. Culturele en artistieke ondernemingen werden gepromoot. Jan van Eyck was bij de Bourgondische hertog in dienst. Als kamerheer en diplomaat, maar het was op het gebied van de schilderkunst dat Jan van Eyck een ware 'optische revolutie' ontketende. Het leven aan het weelderige Bourgondische Hof en de artistieke ondernemingen staan in deze cursus centraal.

€ 60,— voor vier bijeenkomsten inclusief samenvatting

Docente: drs. Lucy Hovinga

Museum Rijswijk, Herenstraat 67, Rijswijk

maandagochtend 10.45 - 12.30 uur

9, 16, 23 en 30 maart 2020

Voor de cursus zijn nog enkele plaatsen beschikbaar.

Er is een parallelgroep, in Muzee Scheveningen op de dinsdag (inhaalmogelijkheid!).

De cursusbrochure is kosteloos aan te vragen bij de docente, lucyhovinga@kpnplanet.nl of tel. 0181-482236 of verkrijgbaar bij Museum Rijswijk tijdens de openingstijden van het museum.

Meer berichten