Foto: Dedicon
Foto: Dedicon (Foto: )

Open dag stichting Dedicon voor nieuwe vrijwilligers

Het is binnenkort Open Dag bij stichting Dedicon voor nieuwe vrijwilligers. Maak een luisterboek voor blinden en slechtzienden. Op zaterdag 15 februari biedt Dedicon jonge mensen van 17 tot 30 jaar de kans om een kijkje in de keuken te nemen bij de grootste producent van luisterboeken in Nederland tijdens een open dag. Tussen 10.00 en 12.00 uur zijn geïnteresseerden van harte welkom bij de opnamestudio's aan de J.C. van Markenlaan 3 (7e etage) te Rijswijk.

Rijswijk - Tijdens de open dag kun je terecht met al je vragen en kun je eens proeven of het inspreken van een boek je leuk lijkt. Behalve een kijkje nemen in de studio's kun je namelijk ook meteen een stemtest doen. Een leuke manier om te ervaren hoe het is om in een opnamecabine voor te lezen en te horen hoe je stem wordt ervaren. Als je geen tijd hebt om langs te komen, kun je online een stemtest indienen via onzichtbarehelden.com. Ook als je ouder bent dan 30 jaar en vrijwillige voorlezer wilt worden ben je welkom bij Dedicon. Daarvoor vind je meer informatie op www.ikhoorjegraag.nl.


Spreek een luisterboek in

De zaterdagen staan bij Dedicon in het teken van de 'Onzichtbare helden': de groep jonge vrijwilligers tussen de 17 en 30 jaar die luisterboeken inspreken voor mensen met een visuele of andere leesbeperking. Projectleider Anne Claire van der Lugt: "Normaal gesproken vragen we aan nieuwe vrijwilligers om zich minimaal één jaar aan ons te verbinden. Maar als 'Onzichtbare held' kun je beginnen met het inspreken van één boek om te kijken of het iets voor je is."

Ervaring opdoen

Dedicon Rijswijk is met zestien opnamecabines de grootste studiolocatie in Nederland voor het inspreken van (school)boeken voor mensen met een visuele of andere leesbeperking. Het project 'Onzichtbare helden' is ontstaan als proeftuin in het kader van de maatschappelijke diensttijd. Dedicon biedt jonge mensen hiermee de kans om werkervaring op doen en hun talenten te ontwikkelen. Van der Lugt: "De meeste jonge vrijwilligers geven echter ook aan dat ze mensen met een visuele beperking mee willen nemen in het boek dat ze aan het lezen zijn en ze zo ook kunnen laten genieten van een mooi verhaal. Een win-win-situatie dus!"

Open dag

Zaterdag 15 februari 2020
Van 10.00 tot 12.00 uur

Adres: J.C. van Markenlaan 3 (7e etage), 2285 VL Rijswijk

Meer berichten