De eerste editie van de familiewandeling was een groen succes. Foto: Femke de Kock/Sportief Besteed Groep
De eerste editie van de familiewandeling was een groen succes. Foto: Femke de Kock/Sportief Besteed Groep (Foto: Femke de Kock / Sportief Besteed Groep)

Rijswijkse families ontdekken het lokale groen

Een frisse neus halen, er samen op uit en genieten van verrassend veel groen. Tijdens de eerste editie van de Rijswijkse Familiewandeling ontdekten bijna 50 enthousiastelingen dat prachtige natuur letterlijk om de hoek ligt. Samen met organisator Team Brede Impuls wandelden jong tot oud door het Wilhelminapark.

Rijswijk - In twee groepen trokken de wandelaars door het Wilhelminapark, onder begeleiding en met uitleg van twee dames van het Instituut voor Natuureducatie. Tijdens de wandeling loopt er ook een vogel-expert mee die alle geheimen deelt over de vogels en eenden van het park. Verder is er ook aandacht voor alle flora, een bomendans en bomenhemel. Sommige deelnemers maken zelfs kunstwerken, geïnspireerd op de structuur van boomschors. Na afloop organiseerde Welzijn Rijswijk een creatieve workshop met gevonden materialen. De eerste editie van de familiewandeling was een groen succes. Dat vinden ook organisatoren Team Brede Impuls, Welzijn Rijswijk, Gezond Natuur Wandelen en Instituut voor Natuureducatie. Daarom staat er ook al een lente editie in de agenda op woensdag 6 mei 2020. Ook deze wandeling zal in een groengebied in Rijswijk plaatsvinden.

"Je gaat ineens met hele andere ogen kijken naar het park wat je zo vanzelfsprekend vindt" – deelnemer Rijswijkse Familiewandeling

Sportief Besteed Groep
Team Brede Impuls is onderdeel van Sportief Besteed Groep(SBG). SBG realiseert de maatschappij waarin iedereen mee kan doen en verbindt mensen, diensten en organisaties door de kracht van beweging.

Meer berichten