Scène uit Haal het doek maar op. Foto: Roy Beusker
Scène uit Haal het doek maar op. Foto: Roy Beusker (Foto: Roy Beusker)

Memory lane met potpourri aan hits

Hélène Ouwerkerk

Haal het doek maar op

Een potpourri van hits uit de jaren zestig en zeventig. Dat is de musical 'Haal het doek maar op van Appelscha tot Zierikzee'. Met maar liefst 40 liedjes in de nieuwste voorstelling van Graaf & Cornelissen met recht een trip down memory lane te noemen.

Rijswijk - In de voorstelling ontmoeten Rolf Molenaar (Tony Neef) en Lonneke Rimini (Mariska van Kolck) elkaar op een begrafenis. Ze halen herinneringen op aan de tijd dat ze met de vier jonge zangers Trees Uiterwaarden (Julia Berendse), Roos ter Duin (Willemijn van Holt), Peter van der Gracht (Dook van Dijck) en Benjamin van Dijk (Jordy van Loon) het songfestival in Knokke wonnen om vervolgens het hele land door te reizen om overal op te treden. Een herinnering die met het publiek met talloze liedjes wordt gedeeld. Liedjes die stuk voor stuk ons muzikaal geheugen is. Verwacht nummers als Ritme van de regen, Paradiso, Dans je de hele nacht met mij, Spiegelbeeld, De Clown en De Glimlach van een kind.

Tony Neef en Mariska van Kolck draaien hun hand niet om voor deze songs en dit verhaal. Maar ook de jonge acteurs blinken uit. Vooral Julia Berendse heeft een prachtige krachtige stem en acteert erg sterk. Jordy van Loon maakt in de show zijn musicaldebuut en dat gaat hem goed af.

In de musical worden niet alleen allerlei nummers in hoog tempo opgevoerd, dat geldt ook voor de onderwerpen die worden aangestipt. Van uit de kast komen tot aan de intrede van de kleuren tv, van verliefdheid tot aan de komst van rock 'n roll. Juist doordat er zoveel onderwerpen worden aangestipt maakt dit het verhaal soms wat rommelig en hier en daar een tikje langdradig. Ook is het jammer dat de producer niet heeft gekozen voor een live orkest.

Haal het doek maar op - van Appelscha tot Zierikzee is zeer de moeite waard. Het is heerlijk om al die nummers weer te horen. Veel daarvan worden met veel humor gezongen en dat maakt het feitelijk nog leuker. En na de pauze wordt het verhaal ook sterker en krijgt het aan het eind een verrassende twist.

Haal het doek maar op - van Appelscha tot Zierikzee is 9 februari te zien in de Rijswijkse Schouwburg. Ga voor kaarten naar www,rijswijkseschouwburg.nl.

Meer berichten