Oumaima en Andrea tussen de cliënten van Ipse de Bruggen bij de Choco Toko in de Zoetelaar met wie zij mooie en openhartige gesprekken hadden. Foto: Robbert Roos
Oumaima en Andrea tussen de cliënten van Ipse de Bruggen bij de Choco Toko in de Zoetelaar met wie zij mooie en openhartige gesprekken hadden. Foto: Robbert Roos (Foto: Robbert Roos)

Baas Ipse de Bruggen staat voor een dag stoel af aan Oumaima

Robbert Roos

Tijdens 'Baas van Morgen' van JINC staat een baas van vandaag voor een dag zijn of haar stoel af aan een baas van morgen. Zo ervaren jongeren hoe het is om leiding te geven aan een organisatie en doen ze waardevolle contacten op voor later. Op donderdag 23 januari stond Andrea van Steensel, lid van de raad van bestuur van Ipse de Bruggen voor een dag haar stoel af aan Oumaima van het Rijswijks Lyceum.

Rijswijk  - JINC is een non-profitorganisatie die strijdt tegen kansenongelijkheid onder jongeren. Zo vestigen zij graag de aandacht op het feit dat een succesvolle loopbaan niet voor iedereen is weggelegd. Want wie geboren wordt in een omgeving met veel armoede en weinig rolmodellen, heeft minder kans om het ver te schoppen dan leeftijdsgenootjes uit rijkere wijken. Hoe slim of talentvol hij of zij verder ook is. Voor Oumaima was het in elk geval een bijzondere dag. "We begonnen vanmorgen met een ontbijt in het stadion van ADO. Daar kwamen we met 31 leerlingen en bazen bij elkaar. Daarna ben ik met Andrea op bezoek gegaan bij verschillende locaties van Ipse de Bruggen", vertelt Oumaima enthousiast. "Eigenlijk dacht ik dat een baas de hele dag op kantoor zit. Maar Andrea brengt ook regelmatig werkbezoeken waarbij ze de mensen op de werkvloer persoonlijk spreekt." Oumaima heeft ook een klantreis gedaan waarbij zij verbeterpunten aan kon geven. "Ik heb geadviseerd om meer foto's en filmpjes te plaatsen op de website", legt Oumaima uit. "Ook denk ik dat het goed is om de ouders van kinderen te betrekken bij het maken van een keuze voor de toekomst. Zij zijn immers voor hun kinderen de grootste inspiratiebron en daarom erg belangrijk." Ook Andrea van Steensel, lid raad van bestuur van Ipse de Bruggen vond het een mooie en inspirerende dag. ''Ik ben heel blij dat Ipse de Bruggen voor deze groep al op jonge leeftijd bij kan dragen aan hun kansen, zodat deze jongeren met vertrouwen de stap kunnen maken op de arbeidsmarkt. Ik heb in de sollicitatietraining vanuit JINC en nu ook weer bij Oumaima gezien hoe krachtig jongeren van deze leeftijd kunnen zijn.'' Op de vraag of Oumaima zichzelf al in een leidinggevende rol ziet antwoordt ze ontkennend; "Daar ben ik denk ik te snel gestrest voor. Later wil ik graag gaan werken met jongeren met ernstige gedragsproblemen. Bijvoorbeeld in een instelling als Schakenbosch. Ik heb een passie om anderen te helpen."

Aan Baas van Morgen deden landelijk 400 door school geselecteerde leerlingen mee. In de regio Den Haag waren dat 31 leerlingen van 4 verschillende scholen. Klik hier voor de website van Jinc.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden