Wethouder Onderwijs Johanna Besteman (CDA) leest voor op de Mariaschool. Foto: Gemeente Rijswijk
Wethouder Onderwijs Johanna Besteman (CDA) leest voor op de Mariaschool. Foto: Gemeente Rijswijk (Foto: Gemeente Rijswijk )

Voorlezen tijdens de Nationale Voorleesdagen 2020

Ter gelegenheid van de Nationale Voorleesdagen 2020 heeft wethouder Onderwijs Johanna Besteman (CDA) op woensdag 22 januari voorgelezen aan de groepen 1 tot en met 6 van de Mariaschool in Rijswijk.

Rijswijk - "Voorlezen aan jonge kinderen is erg belangrijk, bovendien is samen lezen vooral erg leuk ", aldus Wethouder Besteman. Lezen is goed voor de ontwikkeling van sociaal-emotionele vaardigheden, zodat kinderen beter inzicht krijgen in het omgaan met eigen en andermans gevoelens. Bovendien stimuleert lezen de spraak- en taalontwikkeling en het prikkelt de fantasie. "De laaggeletterdheid in Rijswijk is hoog. Het verminderen ervan is één van de prioriteiten in Rijswijk. Vroegtijdig beginnen met lezen vergroot de kans dat de kinderen ook op latere leeftijd meer gaan lezen, en helpt mee de laaggeletterdheid in Rijswijk terug te brengen". Alle Rijswijkse basisscholen en kinderopvanglocaties hebben een voorleesboek uit de Prentenboek Top Tien 2020 cadeau gekregen. Voor de peuters is gekozen voor "Zo moe en toch klaarwakker". De kleuters krijgen twee titels: "De hapgrage krokodil" en "Deze ridder zegt nee". Prentenboek van het Jaar is Moppereend van Joyce Dunbar en Petr Horacek.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden