De Red Lions dames tijdens de wedstrijd bij The Cup NL in Schiedam
De Red Lions dames tijdens de wedstrijd bij The Cup NL in Schiedam (Foto: Olaf Tompot Photography)

Red Lions uit Rijswijk aanwezig bij softbaltournooi The Cup NL

16 teams uit binnen- en buitenland streden afgelopen weekend om de eerste plek op het jaarlijkse indoor softbaltoernooi van The Cup NL in Schiedam. Wat zo bijzonder is aan dit toernooi is dat hiervoor zelfs teams vanuit Amerika en Tsjechië naar Nederland reizen om aan dit geweldige sportieve fenomeen deel te nemen. Dit jaar was het ook nog eens de 20e editie in Nederland! Ook Red Lions uit Rijswijk was van de partij.

Rijswijk - Voor de softbal dames 1 van Red Lions uit Rijswijk was het dit jaar de tweede keer dat de ploeg werd uitgenodigd. In 2019 mochten zij voor het eerst deelnemen omdat het team vanuit de eerste klasse promoveerde naar de Silver League. Na een aantal leuke wedstrijden is het team toen 16e van de 16 geworden. Volop ruimte voor verbetering dus! En dat hebben ze dit jaar ook gedaan.


De dames kregen dit jaar een aantal nieuwe spelers en een nieuwe assistent coach erbij. Dat kon natuurlijk wel even wennen zijn. Toch wisten zij het tegendeel te bewijzen en als een team in de poulefase een sterk begin neer te zetten op vrijdagavond door de eerste wedstrijd tegen de Destroyers United uit Amerika binnen te slepen met een sterke 0-6 overwinning. Zaterdagmiddag verloren ze helaas twee wedstrijden; zowel van de Terrasvogels uit Haarlem als van The Mix uit Groot-Brittannië. De laatste wedstrijd op zaterdag zou bepalend zijn wie de tegenstander werd in de afvalronde op zondagochtend, deze wedstrijd werd ook gewonnen met een mooie 3-5.

Op zondag moesten ze helaas weer de winst uit handen geven. Dit keer aan Terrasvogels met een eindstand van 6-0. Op zich niet slecht; deze ploeg plaatste zichzelf namelijk vorig jaar als tweede op dit toernooi. De Red Lions eindigde dit jaar op de 13e plek van de 16 en hebben daarmee vooruitgang geboekt ten opzichte van vorig jaar. Na deze pot konden de dames verder genieten van goed softbal en vooral de hele spannende finalewedstrijd tussen Olympia Haarlem en Neptunes Rotterdam wat eindigde in een 0-4 voor de Rotterdammers en dus de uiteindelijke winnaars van dit jaar op The Cup NL, gefeliciteerd met deze knappe prestatie.


Het was weer een mooi softbal weekend voor de Red Lions dames 1 en ze hopen dat ze volgend jaar weer uitgenodigd worden om weer wat plekjes te stijgen. Zij willen langs deze weg iedereen bedanken voor de geweldige 20e editie van dit. Voor meer informatie over de club kijk op www.https://www.redlions.nl/

Meer berichten