Een van de auto's aan de Handelskade die volgens een bewoner weg staat te roesten.
Een van de auto's aan de Handelskade die volgens een bewoner weg staat te roesten. (Foto: Wim Hoonhout )

'Handhavingsbeleid van Rijswijk gaat mank op Handelskade'

Dat de parkeerdruk in Oud Rijswijk hoog is zal niemand verbazen. Dat de gemeente met een scanauto effectief handhaaft ook niet. Het strakke handhavingsbeleid vergroot de leefbaarheid in de wijk en zorgt ervoor dat stukken trottoirs en hoeken vrij blijven. So far so good zou je zeggen.

Rijswijk - Toch gaat het handhavingsbeleid van de gemeente Rijswijk mank op een stukje niemandsland dat Handelskade heet. Het stuk vanaf de Magnolialaan tot aan de Klipperstraat is namelijk vrij parkeergebied. Deze circa 250 meter is niet vergunningsplichtig. Een Eldorado voor Jan en alleman die hier zijn voertuig kwijt kan. Gratis. Dag en nacht. Dat ontdekken ook eigenaren van buiten Rijswijk. Polen, Bulgaren, Tsjechen, de Handelskade is inmiddels een internationale straat geworden. Vergelijkbaar met het oprijlaantje naar Huize Westhof. Maar het brengt ook verloedering met zich mee. Sinds de zomer staan hier bij voorbeeld twee voertuigen weg te roesten, weg te rotten en de gemeente doet niets. Ja men plakte in juli twee wrakkenstikkers op de wrakken, maar daarna bleef het angstvallig stil. Met de jaarwisseling werden beide voertuigen - met oog op mogelijke brandstichting - verwijderd. Mooi denk je als bewoner. Eindelijk twee plekken weer vrij.

Maar dan is het 3 januari en plaatst de gemeente ze gewoon weer terug. Moest even aan het programma Kannietwaarzijn denken. Het probleem is weer voor de bewoners. De gemeente heeft kennelijk geen mogelijkheid om voertuigen, die men van de weg haalt, te stallen, zo vertelde een medewerker van de gemeentewerf. Maar dan kan het toch niet het probleem van de bewoners worden? Dus beste gemeente. Doe wat je moet doen. Handhaaf ook op dit stukje Rijswijk. Zorg voor leefbaarheid en maak ook dit stuk vergunningsplichtig. Dat vergroot de mogelijkheid op handhaving en nog belangrijker geeft bewoners lucht en indirect vergoot het het gevoel van sociale veiligheid. Daar kan niemand tegen zijn.


Wim Hoonhout
Bewoner bomenwijk Oud Rijswijk

 

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden