Burgemeester Bezuijen bezocht mevrouw Buijs-Gijswijt op 'wijntijd' en proostte gezellig een glaasje mee. Foto: Frank Jansen
Burgemeester Bezuijen bezocht mevrouw Buijs-Gijswijt op 'wijntijd' en proostte gezellig een glaasje mee. Foto: Frank Jansen (Foto: Frank Jansen)

Burgemeester Bezuijen bezoekt 100-jarige

Rijswijk - Op 2 januari bracht burgemeester Michel Bezuijen een felicitatiebezoek aan mevrouw J.C.E. Buijs-Gijswijt die haar 100e verjaardag vierde. Mevrouw Jacoba Cornelia Elisabeth Gijswijt "Puck" zag op 1 januari 1920 in Rotterdam het levenslicht als 1 na jongste in een gezin met 6 kinderen. Na haar opleiding tot verpleegster ging zij werken in het Voorburgse Antoniushove. Daar ontmoette zij haar latere man Piet Buijs die daar als patiënt verbleef. Op 17 december 1947 traden zij in het huwelijk. Ze kregen 3 zoons en 1 dochter, inmiddels is ze grootmoeder en overgrootmoeder van een respectabel aantal (achter)kleinkinderen. In 1953 kochten Piet en Puck een huis aan de Cederlaan. Helaas overleed haar man in 1996. Tien jaar geleden verhuisde mevr. Buijs naar de Dr. H. Colijnlaan. Samen met haar man speelde zij vele jaren bridge bij diverse clubs o.a. Sans Atout en de laatste jaren in Amicitia in Leeuwendaal. Tot op hoge leeftijd maakte mevr. Buijs prachtige reizen o.a. naar Afrika en India. Ook maakte ze een paar maal een cruise in Scandinavië om het Noorderlicht te zien. De 100e verjaardag wordt in huiselijke kring gevierd.

Meer berichten