De Blokhut en de bijenstand zijn te vinden in de Natuurtuin van het Wilhelminapark in Rijswijk
De Blokhut en de bijenstand zijn te vinden in de Natuurtuin van het Wilhelminapark in Rijswijk (Foto: )

Winter Open Dag Natuurtuin in Wilhelminapark Rijswijk

Op zondag 19 januari 2020 vindt weer de winter open dag plaats. De bijenstand en de blokhut in de Natuurtuin in het Wilhelminapark Rijswijk zijn geopend van 12.00 tot 17.00 uur. Ook dit jaar is er weer een gevarieerd programma.

Rijswijk - Het programma ziet er als volgt uit: Van 13.00 tot 13.45: Over de Natuurtuin… Afgelopen jaar 2019 heeft de groep vrijwilligers zich flink ingezet om de Natuurtuin mooier en toegankelijker te maken voor iedereen. Het achterstallige onderhoud werd hierdoor zo goed als helemaal weggewerkt. In de herfst zijn wij op excursie geweest bij het Thijsse's Hof in Bloemendaal om te kijken hoe zij het doen en wij willen graag ons verhaal aan je vertellen. Vanaf 14.00: workshop Een levende tuin maak je zelf. Wil jij ook graag een tuin met meer groen, bloem en zoem? Een aantrekkelijke plek waar je graag komt? Dan mag je de lezing 'Een levende tuin maak je zelf' van Steenbreekcoördinator Wendy Bakker echt niet missen. Een levende tuin is een mooie, natuurlijke tuin met veel ruimte voor planten en dieren. Een tuin die werkt als een spons voor het regenwater en waar je op hete dagen heerlijk in de koelte kunt zitten. Een tuin met een plus dus! Tijdens de lezing doe je inspiratie op en je krijgt praktische tips zodat je zelf met eenvoudige maatregelen al aan de slag kunt. En daarvoor hoef je echt geen groene vingers te hebben. Van 15.00 tot 15.45: winterwandelingen door de tuin Wij lopen in kleine groepen met verschillende begeleiders. In de winter kunnen wij de silhouetten van de bomen, de vormen van hun takken en knoppen en andere bijzonderheden goed zien, zoals diverse vogelnesten. Nieuws uit de bijenstand: in de winter, als de temperatuur tussen -5°C en +5°C ligt, kruipen de bijen dicht tegen elkaar aan en vormen een mooie tros rond de honingvoorraad, met in het midden de koningin. Rond de winterzonnewende is er weinig tot geen broed meer in de bijenkast. Dit is het ideale moment om de bijenvolken te behandelen met een speciaal biologisch middel waardoor de varroamijten op de bodem van de bijenkast vallen. Sinds september heb ik de bijenkasten niet opengemaakt. Dit is de kans bij uitstek om alle bijen weer even te zien. Hierna worden ze met rust gelaten tot maart, wanneer de krokussen gaan bloeien. De Blokhut en de bijenstand zijn te vinden in de Natuurtuin van het Wilhelminapark in Rijswijk ( GPS : Hazepad 5, Rijswijk). Met de auto of de fiets: vanaf de Carpool parkeerplaats bij de ingang van het park aan de Prinses Beatrixlaan Rijswijk neemt u het Hazepad, na 300 m vindt u rechts de Natuurtuin.

Met het openbaar vervoer: vanaf het station Rijswijk loopt u langs de Klaroenstraat, voorbij een nieuwe grote flat, het park in. Dan rechtsaf na 300 m. De Blokhut ziet u aan uw linkerkant.

Meer berichten