Foto: Arti-Shock

'Kersvers' - expositie van nieuwe leden bij Arti-Shock in Rijswijk

Van 5 t/m 23 januari 2020 is bij galerie Arti-Shock de tentoonstelling 'Kersvers - Werk van nieuwe leden' te zien. Hierin presenteren de in 2019 nieuw toegetreden kunstenaars hun werk aan het publiek. Het is een gevarieerde mix: abstracte èn figuratieve schilderijen, en linosnedes.


Rijswijk - Stichting Arti-Shock telt ca. 120 aangesloten leden. Tweemaal per jaar vindt een ballotage plaats, waarvoor professionele kunstenaars zich kunnen aanmelden. De nieuw aangenomen leden krijgen vervolgens de mogelijkheid om zich in een tentoonstelling aan het publiek te presenteren. Dit jaar nemen drie kunstenaars deel aan de tentoonstelling 'Kersvers':


Mabel Bouscholte schildert al jaren geometrisch-abstract. De begrenzing van het vlak kan haar uitgangspunt zijn, maar ze speelt graag met elementen en lijnen die de rand overspoelen. Een schilderij omlijsten doet Bouscholte niet. Ze is op zoek naar orde en regelmaat, het moet kloppen wat ze wil. Het gebruikte kleurenpalet kan als gedempt worden betiteld, ingetogen.


Maarten Welbergen is een realistische schilder met als specialiteit het maken van cut-outs. Hiermee beweegt hij zich tussen klassieke schilderkunst en 3dimensionale verbeelding met een sterke neiging tot trompe l'oeil, een schilderkunst die erg realistisch aandoet.


Theo Damsteegt is graficus en maakt vooral linosnedes. Veel van zijn werk is geïnspireerd door mythologie van verschillende culturen en de symbolen die daarin voorkomen. Dat kan bijvoorbeeld de schildpad of de kikker zijn als drager van de aarde, of het water als beeld van de oermaterie voordat de schepping plaats vond, of vogels die als middelaar fungeren tussen aarde en hemel. Die symbolen gebruikt hij ook om de dreigende vernietiging van de aarde in beeld te brengen.


Opening
De opening van de tentoonstelling is op 5 januari om 15.00 uur en valt samen met de Nieuwjaarsreceptie. Hierbij wordt het nieuwe expositiejaar ingeluid en nieuwe voornemens aangekondigd!


Over Arti-Shock
Galerie Arti-Shock is gevestigd in Schoolstraat 26 (hoek Kerkstraat) in het gezellige centrum van Oud Rijswijk. De expositie is geopend van zondag 5 t/m donderdag 23 januari 2020 (woe-/do-/vrij 13-17u, za 11-16u, zo 14-17u). Toegang is gratis. Naast de getoonde werken is ook werk uit de gevarieerde stock te koop. Meer info is te vinden op: arti-shock-rijswijk.nl.

Meer berichten