Foto: Dedicon
Foto: Dedicon

Dedicon opent de deuren voor ‘snuffeldag’ op zaterdag 21 december

Op zaterdag 21 december biedt Dedicon jonge mensen die voorlezen of opnametechniek leuk vinden de kans om een kijkje in de keuken te nemen tijdens een open dag, tussen 12.00 en 14.00 uur. Aan de J.C. van Markenlaan 3 (7e etage) te Rijswijk is de grootste studiolocatie van Nederland voor audioboeken gevestigd. Iedereen die in het kader van de goede voornemens voor 2020 aan leuk en bijzonder vrijwilligerswerk zit te denken, is op 21 december van harte welkom om zich vrijblijvend te oriënteren.

Rijswijk - Behalve dat geïnteresseerden een kijkje kunnen nemen in de studio's, kun je ook meteen een stemtest doen als je vrijwillige voorlezer wilt worden. Een leuke manier om te ervaren hoe het is om in een opnamecabine voor te lezen en te horen hoe je stem wordt ervaren.

Tientallen nieuwe vrijwillige voorlezers

De zaterdagen staan bij Dedicon in het teken van de 'Onzichtbare helden': de groep jonge vrijwilligers tussen de 17 en 30 jaar die als voorlezer, leesbegeleider of opnameleider meehelpen om boeken en schoolmaterialen geschikt te maken voor blinde en slechtziende mensen. Sinds de start van het speciale initiatief (in het kader van de maatschappelijke diensttijd) zijn er inmiddels tientallen nieuwe jonge vrijwilligers in Rijswijk aan de slag gegaan.

Enthousiast en betrokken

Projectleider Anne Claire van der Lugt: "Het is bijzonder aanstekelijk om te merken hoe enthousiast en betrokken de jonge vrijwilligers zijn. Zelfs als ze klaar zijn met het inspreken van hun boek en daarmee aan hun 'opdracht' hebben voldaan, blijven ze komen om aan hun tweede en soms zelfs al derde boek te beginnen. De meesten geven aan dat ze mensen met een visuele beperking mee willen nemen in het boek dat ze aan het lezen zijn en ze zo ook kunnen laten genieten van een mooi verhaal. Een win-win-situatie dus!"

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden