Foto: Arjan Brand

EasyScan & Hittech Multin samenwerking

Made in (Zuid) Holland - EasyScan en Hittech Multin: samen sterk

EasyScan is dè state-of-the-art netvliesscanner die in steeds meer optiekwinkels een belangrijke plek inneemt. Dat dit Nederlandse hightech product een groot succes is, heeft alles te maken met de naadloze samenwerking tussen EasyScan en Hittech Multin.

Rijswijk - De EasyScan is in 2007 uitgevonden aan de TU Delft en inmiddels heeft Hittech Multin meer dan duizend netvliesscanners gebouwd. De samenwerking tussen deze Zuid Hollandse bedrijven is de laatste jaren verder geïntensiveerd.

Voor EasyScan is Hittech Multin uitgegroeid van producent/assembleur tot ontwikkelaar en beheerder van de volledige supply chain. "Wij leveren nu de complete EasyScan", vertelt Peter Reijneker, algemeen directeur van Hittech Multin. "Hittech Multin heeft de optische module opnieuw ontworpen en beschikt inmiddels over alle technische kennis van elke onderdeel. Omdat wij zowel de ontwikkeling als de totale productie op ons nemen, worden eventuele problemen altijd intern opgelost. Alle technische verantwoordelijkheid ligt bij ons en daardoor kan EasyScan zich nu volledig op haar kerntaken richten; het wereldwijd verkopen van de EasyScan vanuit het hoofdkantoor in Rijswijk", aldus Peter Reijneker.

Stabiel en ontzorgd

"Hittech Multin is een partner die ons volledig ontzorgt, zowel qua productie als lifecycle management", beaamt Erik van Dijk, CEO van EasyScan. "Wij kunnen ons nu volledig focussen op het vermarkten van ons product en dat is voor een klein bedrijf als wij, heel belangrijk. Wij hoeven nu niet voor elk onderdeel een engineer in huis te hebben. Hittech Multin zorgt er ook voor dat het design daadwerkelijk maakbaar is. Ons product is nu robuuster en wij kunnen een nóg betere kwaliteit leveren. Wanneer wij een bepaalde verandering willen, hoeven wij geen discussies meer te voeren over de vraag of deze uitvoerbaar is. Wij hebben nu een stabiele basis en kunnen ons daardoor helemaal focussen op het in de markt zetten van de EasyScan".

"Enginering is vak apart"

"Wij hebben samen met Hittech Multin stappen gezet om te groeien", vervolgt Erik van Dijk. "EasyScan was voor Hittech Multin een van de eerste optische producten waarbij ze ook aan het design hebben meegewerkt. Samen zijn wij door de verplichte FDA-inspectie gegaan en dat was een leerzame en interessante ervaring. Het concept is van ons, maar de enginering daarvan is een vak apart. Als klein bedrijf heb je nooit alle specialisten in huis; dat kan gewoon niet. Dat is voor veel start-ups lastig. Je kunt dus beter gaan samenwerken met een partner als Hittech Multin, die vaker met dat bijltje hakt. Ons partnership is succesvol en wij willen samen de wereld gaan veroveren".

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden