Historische Vereniging Rijswijk heeft het 25e jaarboek uitgebracht.
Historische Vereniging Rijswijk heeft het 25e jaarboek uitgebracht.

25e Jaarboek Historische Vereniging Rijswijk

De Historische Vereniging Rijswijk (HVR) heeft haar 25e Jaarboek uitgebracht! In 1995 verscheen het eerste Jaarboek van de vereniging, na gedurende tien jaar de Kronieken te hebben uitgegeven, een kwartaaluitgave.

Rijswijk - Waar de HVR dit jaar 35 jaar bestaat is deze uitgave dus ook een lustrum. Het is weer een lijvige en mooi geïllustreerde uitgave geworden, met een keur aan artikelen, die diverse aspecten van de Rijswijkse geschiedenis door de eeuwen heen behandelen. Zo is er aandacht voor de geschiedenis van het helaas in 1950 afgebroken Huis te Hoorn, voor het kerkhof bij de Oude Kerk en over de Indische Buurt van Rijswijk. Verder wordt er aandacht besteed aan bruggen in en rond Rijswijk en aan het honderdjarig bestaan van de Rijswijkse bibliotheek. Traditioneel is de jaarlijkse archeologische kroniek opgenomen, over de resultaten van opgravingen, welke in 2018 zijn verricht. De gemeente heeft haar jaaroverzicht 2018 op laten nemen.


Boek bestellen

Wilt u ook een exemplaar bemachtigen? Het Jaarboek is te koop voor € 19,95. Voor informatie kunt u terecht op de website van de HVR: https://www.historischeverenigingrijswijk.nl/

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden