Burgemeester Bezuijen koos uiteindelijk voor het olieverf portret van de maker Hans van der Kaaij. Foto: Wil Kouwer
Burgemeester Bezuijen koos uiteindelijk voor het olieverf portret van de maker Hans van der Kaaij. Foto: Wil Kouwer (Foto: Wil Kouwer)

Burgemeester Michel Bezuijen kiest beste portret

Onder veel aandacht van bezoekers en de pers onthulde de burgemeester van Rijswijk, Michel Bezuijen, op woensdag 20 november de 14 portretten die leden van Amateurspalet de afgelopen maanden van hem maakten.

Rijswijk - Amateurspalet is een vereniging voor Beeldende Kunst in de Vrije Tijd, gevestigd in Oud Rijswijk. Met 200 leden is dit een van de grootste verenigingen op dit gebied in Nederland. De vereniging organiseert ondermeer cursussen, werkbesprekingen en tentoonstellingen. Het is voor de tweede keer dat deze vereniging in een eigen "Sterren op het Doek Rijswijk", een bekende Rijswijker portretteerde. De burgemeester was aangenaam verrast over de resultaten. Niet eerder had hij model gestaan voor een schilderij. Nadat een van de docenten van Amateurspalet en beeldend kunstenaar Andrzej Wawrzyniak, de verschillende portretten kort besprak, koos de burgemeester in overleg met zijn partner Nicole Dierdorp, uiteindelijk voor het olieverf portret van de maker Hans van der Kaaij. Wilt u de portretten zien, dan kan dat tijdens de thematentoonstelling in de Bibliotheek aan de Vliet in Rijswijk. Deze is te bezoeken tijdens de openingsuren van de bibliotheek van 7 tot 31 december. Meer informatie: www.amateurspalet.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden