Foto:

Jubileumconcert Tollens Ensemble 24 november 2019

Een ontspannen muzikale en feestelijke middag onder leiding van Marten Sijbrandij. Het dit jaar vijfenveertig jaar bestaande Rijswijkse Tollens Ensemble geeft op zondagmiddag 24 november om 15.00 uur zijn jubileumconcert in de Oude Kerk aan de Herenstraat te Rijswijk.

Rijswijk - Het jubileumconcert begint met Variaties en fuga op een thema van J. Kuhnau voor strijkorkest van de componist Hendrik Andriessen(1892-1981). Dit werk wordt wel het meest gespeelde en gewaardeerde werk van Hendrik Andriessen genoemd. Het betreft hier een traditionele variatievorm die uit vijf delen bestaat. In ieder van de variaties wordt een deel van het thema gebruikt. Het geheel, dat hier en daar aan de strijkcomposities van Tsjaikovski doet denken, is zeer melodieus en kan gerekend worden tot de mooiste werken voor strijkorkest uit de muziekliteratuur.

Dan volgt Suite for Strings van John Rutter (1945), een moderne klassieker gebaseerd op volksliedjes die zich grotendeels op zee afspelen met thema's liefde in gevarieerde speelse vormen. Na de pauze een waar slotstuk van dit jubileumconcert tegen een mooi vormgegeven decor.

Bastien und Bastienne, Singspiel in einem Akt und sieben Auftritte, van de toen 12 jarige Wolfgang Amadé Mozart (1756-1791). De uitvoerende jonge solisten geven er een eigentijdse draai aan. Zij zijn Sandra Siniväli, als Bastienne, sopraan, homas de Bruijn als Bastien, tenor en Yonathan van den Brink als Colas, bas-bariton. Een enigszins komisch en luchtig liefdesdrama, ironisch qua tekst en met bedekte erotiek. De jonge Mozart laat zien wat hij in huis heeft, en of de inhoud hedendaags is? U mag het zelf komen beoordelen! Kaarten inclusief programmaboekje en consumptie kosten aan de zaal 17,50 euro. Vrienden en studenten betalen 10 euro, kinderen tot 16 jaar 5 euro. Kaarten zijn in de voorverkoop voor 15 euro verkrijgbaar via de leden en de website: www. Tollensensemble.nl.. En bij Museum Rijswijk. Kijkt u voor meer informatie op www.tollensensemble.nl en like ons op facebook.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden