Pannenbier voor 125 appartementen


Champagne en confetti bij bereiken hoogste punt
Champagne en confetti bij bereiken hoogste punt (Foto: )

Pannenbier voor 125 appartementen

Redactie

Rijswijk Wonen gaat vreemd

Rijswijk Wonen en ABB Bouwgroep vierden woensdag 6 november het hoogste punt van het appartementencomplex dat onderdeel uitmaakt van het nieuwbouwplan Haags Buiten. Het complex met 124 appartementen is het eerste nieuwbouwproject van Rijswijk Wonen in de gemeente Den Haag. De ontwikkeling en bouw van het appartementencomplex is in handen van ABB Bouwgroep.

Het bereiken van het hoogste punt is een succes om te vieren! En de traditie is om dit samen met de bouwplaatsmedewerkers te doen. Rob van den Broeke, directeur-bestuurder van Rijswijk Wonen bedankte de medewerkers. "Dit is ons eerste nieuwbouwproject in Den Haag en we zijn er trots op dat we hiermee de sociale woningvoorraad weer uitbreiden met 124 nieuwe energiezuinige gasloze appartementen! Grond is schaars, de vraag naar sociale huur groot en dus ligt het voor de hand om meer de hoogte op te zoeken. Met 17 etages is dit nu het hoogste gebouw in ons bezit." aldus Van den Broeke.

Jan Dekker, directeur ABB Ontwikkeling: "De bouw van het appartementencomplex verloopt erg voorspoedig. Onze collega's werken hard om ervoor te zorgen dat hier een prachtig appartementencomplex voor Rijswijk Wonen wordt gerealiseerd. Het vieren van het hoogste punt is een mijlpaal. We wensen iedereen nog veel succes met de verdere bouwwerkzaamheden."

Na een rondleiding over het hoogste punt op de 17e etage met prachtig uitzicht, kon iedereen terecht bij de frietkraam voor een lekkere snack. En natuurlijk een drankje om te proosten op het hoogste punt!

De druk op de woningvoorraad is zo groot dat Rijswijk Wonen uitbreidt binnen en buiten de gemeentegrenzen. Nu krijgt de corporatie er 124 sociale woningen bij in Haags Buiten. In 2016 tekenden Rijswijk Wonen en de gemeente Den Haag een samenwerkingsovereenkomst om de sociale woningvoorraad in Den Haag (met name grenzend aan Rijswijk) met 250 tot 500 woningen uit te breiden.

Het appartementencomplex heeft 17 etages met daarin 74 twee- en 50 driekamerappartementen, die variëren in grootte van ongeveer 48 tot 75 m². Alle appartementen zijn gasloos waarbij de warmte wordt opgewerkt met een warmtepomp. Het dak ligt vol met zonnepanelen die zorgen voor opwekking van energie voor het gebouw.

Vanaf het voorjaar van 2020 worden de appartementen te huur aangeboden via Woonnet Haaglanden (www.woonnet-haaglanden.nl). Om te reageren op één van de appartementen moet u ingeschreven zijn als woningzoekende bij Woonnet Haaglanden. De appartementen zijn bestemd voor de sociale verhuur en geschikt voor kleine huishoudens.

Het project ligt in het verlengde van Wateringse Veld. Naast de huurwoningen, worden hier in totaal 150 koopwoningen in diverse typen aangeboden. Dinsdagavond 3 december start de verkoop van de laatste 12 twee-onder-een-kapwoningen. Kijk voor meer informatie (www.haagsbuiten.nl).

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden