De box is oplaadbaar via een meegeleverde usb-c oplader en kan met één keer laden drie maaltijden opwarmen.
De box is oplaadbaar via een meegeleverde usb-c oplader en kan met één keer laden drie maaltijden opwarmen. (Foto: Heatbox)

Jonge ondernemers vinden zelfopwarmende lunchbox uit

Vier jonge Nederlandse ondernemers hebben een zelfopwarmende lunchbox uitgevonden die het mogelijk maakt ook buitenshuis een gezonde warme maaltijd te eten. Met de Heatbox van het gelijknamige Rijswijkse bedrijf kan in acht tot twaalf minuten op elke locatie een warme maaltijd worden gegeten.

Rijswijk - Omdat we steeds meer onderweg zijn, is het vaak een uitdaging om een gezonde warme maaltijd te eten tussen de bedrijven door. De uitvinders van het apparaat willen mensen de mogelijkheid geven om een gezonde en verse warme maaltijd te eten zonder afhankelijk te zijn van een magnetron of dure of ongezonde alternatieven. Er zijn drie verschillende stoomprogramma's voor maaltijden van verschillende formaten. De box is oplaadbaar via een meegeleverde usb-c oplader en kan met één keer laden drie maaltijden opwarmen. De box wordt aangezet met een knop of via een app waarin ook recepten zijn te vinden en calorieën kunnen worden bijgehouden. Ook kunnen via de Heatbox telefoons worden opgeladen. Geïnspireerd op au-bain marie. Het enige dat nodig is voor drie warme maaltijden is 30 milliliter water. In de box worden maaltijden opgewarmd met stoom, waardoor voedingswaarden ook nog eens beter behouden blijven dan bij opwarmen in de magnetron. De technologie is geïnspireerd op de au bain-marie methode. Het bedrijf heeft patent aangevraagd voor de techniek waarmee water en maaltijd gescheiden blijven. CESHeatbox is één van de vijftig startups die in januari met Prins Constantijn naar CES (Consumer Electronics Show), in Las Vegas gaan; de grootste consumentenelectronicabeurs ter wereld. Crowdfunding. Amit Jaura (23 Vlaardingen), Kevin de Krieger (25, Vlaardingen), Dennis Giezeman (26, Rijswijk) en Michael Kasbergen (27, Schoonhoven) zijn de oprichters van Heatbox. Ze hebben een achtergrond in ingenieurswerk, internationale bedrijfskunde en ondernemerschap en stellen zich ten doel problemen op te lossen die consumenten ondervinden op het gebied van gezondheid, kosten en afhankelijkheid. Met hun eerste product willen ze mensen de mogelijkheid geven overal makkelijk, gezond en warm te eten. De productie van de box hopen ze te financieren via crowdfundingsplatform Kickstarter. Hier begint op 19 november een crowdfundingscampagne voor minimaal 30.000 euro startkapitaal. Om 20.00 uur is in het Groot Handelsgebouw in Rotterdam een launch event. U bent van harte welkom om hierbij aanwezig te zijn. Meer informatie op: www.myheatbox.com.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden