De laatste puntjes worden op de i gezet. Aanstaande zondagmiddag is de grote zaal van de schouwburg het decor voor Bill Baker's Muziek Explosie!
De laatste puntjes worden op de i gezet. Aanstaande zondagmiddag is de grote zaal van de schouwburg het decor voor Bill Baker's Muziek Explosie! (Foto: Frans Limbertie)

Bill Baker's muziekexplosie barst los!

Frans Limbertie

"We zullen een poepie laten ruiken"

Jawel, het is weer zover: het jaarlijkse muziekspektakel met Bill Baker's Big Band komt eraan. Dit keer gaat het roer volgens Wim Zweekhorst, alias Bill Baker himself, helemaal om: "Het publiek gaat iets van ons zien dat ze niet eerder zagen. Het gaat letterlijk knetteren en knallen. Neem je valhelm maar mee."

Rijswijk - Zomaar een repetitieavond met Wim Zweekhorst en zijn mannen. De baas van de band arriveert vanzelfsprekend als eerste op deze avond. Enthousiast en opgewekt als altijd. En hij heeft er zin in. "Dit is een leuke periode,"oppert hij. "Het voelt een beetje alsof ik nu op een roze wolk zit." Ondanks dat Wim met zijn band meerdere optredens per jaar doet, blijven de shows in de Rijswijkse Schouwburg voor hem een hoogtepuntje. "Ja, dat zijn altijd hele speciale avonden. Ons publiek komt kijken wat we er nu weer van gaan bakken." Alles is inmiddels dus goed doorgenomen. De show staat. Muziek is bekend, lichtplan ligt klaar. "Jazeker, dat heb je prima verwoordt. Maar er gaat wel het nodige gebeuren op deze zondagmiddag 10 november om 15.00 uur in onze eigen schouwburg, mind you. We gaan uit onze veilige comfortzone en er zijn heuse plannen om een beetje gekke en aparte dingen te doen die we niet gewend zijn. Maar je begrijpt, ik kan en mag er op dit moment helaas niet al teveel over prijsgeven, want we willen het publiek verrassen. Maar wees niet ongerust, uiteindelijk komt het allemaal goed. Mijn opkomst wordt nog wel even een dingetje, daar zal iedereen versteld van staan. Maak je borst maar nat. We gaan voor een volle bak!" In Rijswijk spelen is sowieso een thuiswedstrijd voor Bill Baker en zijn Big Band, hoe je het ook went of keert.

Mogen we tot slot toch nog een tipje van de sluier van het programma? "Nou, vooruit dan maar," geeft Wim uiteindelijk toe. "We gaan 'Jump' doen. Die ken je toch wel? Is van de Amerikaanse rockband Van Halen. Lekker nummer joh! Echt zo'n popklassieker, speciaal voor het publiek om mee te doen. Ook de monumentale evergreen 'Het Dorp' wordt gespeeld. Van Friso Wiegersma en Wim Sonneveld uiteraard, wie kent het niet? Nog een wil ik nog wel prijsgeven dan: 'The Sunny Side of the Street'. Niet de gezongen versie, maar eentje met een tuba, gespeeld door Bert Damsma, onze muzikale leider en dirigent. En, oh ja, we hebben er twee nieuwe saxofonisten bij. En na een jaar lang zoeken kunnen we eindelijk onze nieuwe zangeres Natascha de Jong voorstellen. Wat een kanjer is dat zeg!" Wim is maar wat blij met de nieuwe aanwinsten. "Ze hebben zich allemaal razendsnel aangepast, en de stemmen van Natascha en onze andere zangeres Tessa Mol zijn uitstekend op elkaar afgestemd. Ze zingen samen en ook doen ze solo wat nummers. Ach man, wat klinkt dat allemaal lekker." En Wim zelf, gaat hij nog zingen? "Jaja, ook ik ga een paar keer los, maar dat wordt natuurlijk met een grote knipoog. Jullie zullen het zelf wel gaan zien. Komt allen zou ik zeggen. Het wordt majestueus deze zondag!"

Meer berichten