Een levensverhaal in boekvorm
Een levensverhaal in boekvorm (Foto: P. Kester)

Vertellers van levensverhalen gezocht

De Stichting Haagse Levensboeken zoekt oudere vertellers in Rijswijk, die graag hun levensverhaal op papier laten zetten. Het verhaal leidt tot een boek, bedoeld voor de verteller zelf en de naaste omgeving.

Rijswijk - Iedereen kan verteller zijn. Dat het leven van ‘gewone’ mensen een boeiend verhaal oplevert, is al vaak aangetoond. Een goed geheugen is hiervoor niet nodig, de behoefte om te praten is voldoende. Samen met een schrijver, die aan u vragen stelt, ziet u terug op uw leven. De schrijvers bestaan uit vrijwilligers die een ander graag ontmoeten om de betekenis van een levensverhaal in woorden vast te leggen. De ervaring leert dat schrijvers en vertellers dit proces als positief ervaren.

De Stichting Haagse Levensboeken organiseert voor de schrijvers cursussen en trainingen, zodat zij van de hoed en de rand weten en een mooie lay-out kunnen maken van tekst en foto’s. De eventuele drukkosten zijn doorgaans laag, maar wel in beginsel voor rekening van de verteller.

Wilt u uw levensverhaal vertellen en dit in boekvorm teruglezen? Kijk dan op www.haagselevensboeken.nl voor meer informatie. Vertellers én schrijvers kunnen zich daar aanmelden. U kunt ook bellen naar de contactpersoon voor Rijswijk, Hanneke Sas, 0612243531 of mailen naar hannekesas@haagselevensboeken.nl .

Meer berichten