In de Human Library kunt u in gesprek met levende boeken.
In de Human Library kunt u in gesprek met levende boeken. (Foto: de Bibliotheek aan de Vliet)

In gesprek met een levend boek in de Human Library

In de Human Library lees je geen boeken, maar mensen. Interessante mensen, die je in het dagelijks leven misschien niet zo snel spreekt. Klopt wat we denken over mensen op basis van de buitenkant wel met de werkelijkheid?

Wilt u in gesprek met een levend boek? Dat kan op zaterdag 16 november in de bibliotheek in Rijswijk aan het Generaal Eisenhowerplein 101.

Human Library
Die dag organiseert de Bibliotheek aan de Vliet de eerste editie van de Human Library. In de Human Library lees je geen boeken, maar mensen. Interessante mensen die u in het dagelijks leven niet snel spreekt. Bijvoorbeeld een verslaafde, een non of een transgender. Klopt wat we denken over mensen op basis van de buitenkant wel met de werkelijkheid?

Levende boeken
De Human Library brengt mensen met elkaar in contact om zo vooroordelen te onderzoeken en tegen te gaan. Net als in een gewone bibliotheek waar boeken toegang geven tot onbekende werelden, biedt de Human Library bezoekers ook de mogelijkheid in de belevingswereld van een ander te stappen. Levende boeken zitten klaar om aan u hun levensverhaal te vertellen. In een open gesprek, waarin, met respect voor elkaar, alles gevraagd en besproken kan worden. Ook bij de Human Library geldt: beoordeel een boek niet op de kaft.

Durft u het aan?
Durft u het aan om uw ‘vooroordeel’ te ontmoeten? Zelfs een kort gesprek kan al van positieve invloed zijn op de relatie tussen verschillende mensen en groepen in de samenleving.

De Human Library is gratis en u kunt zo binnenlopen. Wilt u gegarandeerd een levend boek naar keuze lenen? Meld u dan aan op www.bibliotheekaandevliet.nl/humanlibrary.

Meer berichten