Foto:

Fotografeer jouw droomboom

Staat er een mooie boom in je tuin? Of raak je niet uitgekeken op de grote groene reus in het park? Vind je de herfstkleuren van de bomen in je straat zo prachtig? Pak dan je camera en doe mee aan de fotowedstrijd 'Jouw droomboom'. De 20 beste foto's worden tentoongesteld in Groenrijk 't Haantje. Daar vindt tijdens de Nationale Bomenfeestdag op 18 maart 2020 ook de prijsuitreiking plaats voor de mooiste foto.

De fotowedstrijd is een initiatief van Operatie Steenbreek Rijswijk, Klimaatkrachtig Delfland en Groenrijk 't Haantje. Zij vinden dat bomen van enorme waarde zijn voor de stad en haar inwoners. Een grote kastanjeboom, zoals bij Museum Rijswijk stond, verdampt tijdens zomerse dagen 8.000 liter water en verkoelt daarmee zijn omgeving. Eén boom staat gelijk aan 10 airco's. En dat is met de hete zomers van afgelopen jaren geen overbodige luxe. In Utrecht hebben ze onlangs berekend welke baten bomen opleveren voor die stad. De 150.000 bomen die Utrecht rijk is, leggen bijvoorbeeld voor € 5,5 miljoen aan CO2 vast. Essen doen dat het beste, gevolgd door eiken en linden. In Rijswijk hebben we 4.183 eiken en 4.028 linden langs straten en solitair in parken staan. Maar ook bomen in tuinen dragen bij aan het leefbaar houden van onze stad. Ze houden onze hoofden koel en onze voeten droog.


Fotowedstrijd

Bomen hebben elk seizoen wat te bieden. Mooi verkleurend blad in de herfst, berijpte takken in de winter, ontluikende knoppen in het voorjaar en een vrolijke tooi in de zomer. Reden genoeg om ze in de kijker te zetten.

Ken je een fotogenieke boom? Of is er een boom waarvan je vindt dat deze aandacht verdient of waarmee je een bijzondere band hebt? Stuur dan een liggende foto in hoge resolutie voor 3 februari 2020 naar steenbreek.rijswijk@gmail.com.
Laat in ongeveer 5 regels weten waarom de boom voor jou bijzonder is. Het kan natuurlijk ook een al bestaande foto zijn.

De foto, in relatie met het verhaal, wordt beoordeeld door een jury bestaande uit José Kooij van het Klimaatkrachtig Delfland, Rogier Schmitz van Groenrijk 't Haantje, Wendy Bakker van Operatie Steenbreek Rijswijk en fotograaf Robert Heijdemann. De foto-opdracht is vrij. Een boom in zijn omgeving, een enkel blad, een grillige tak of een boom in relatie met een dier of insect: de jury laat het graag over aan de creativiteit van de fotograaf. Zij kijkt wel naar compositie, sfeer en kwaliteit van het beeld. De prijswinnaar gaat naar huis met een boom voor tuin of balkon.

Meer berichten