Zonnepanelen; één van de steentjes die Tanja aan een duurzaam Rijswijk bijdraagt(Foto: Erwin Dijkgraaf)
Zonnepanelen; één van de steentjes die Tanja aan een duurzaam Rijswijk bijdraagt(Foto: Erwin Dijkgraaf) (Foto: )

Investeren in duurzaamheid

Redactie

In het kader van de Dag van de Duurzaamheid op 10 oktober heeft wethouder Armand van de Laar een bezoek gebracht aan Forsa Advies. Het bedrijf draagt met duurzaamheidsinvesteringen een eigen steentje bij aan een duurzaam Rijswijk.

Rijswijk - Wethouder Van de Laar ging in gesprek met eigenaar Tanja van den Akker over duurzaamheid. Op 27 augustus 2019 gaf de Belangenvereniging Bedrijven Rijswijk het duurzaamheid estafettestokje aan haar door. Het doel van deze estafette is om ondernemers na te laten denken over en in te laten zetten op duurzaamheid.

Verduurzaming bedrijf
Forsa Advies houdt zich, ook voor de uitreiking van het estafettestokje, al enige tijd bezig met duurzaamheid. Zo zijn er in de zomer zonnepanelen op het dak van het kantoor gelegd in samenwerking met de andere ondernemers in het hof. Verder zijn alle lampen vervangen door LED verlichting. Oude armaturen zijn hergebruikt en aangepast voor LED. Niet alleen duurzaam, maar ook circulair.

Toekomstplannen
De komende tijd wil Tanja met haar onderneming verder inzetten op een betere scheiding van afval. Een ander aandachtspunt is de verkeersbeweging van trainers, cursisten en examinatoren. Op dit moment wordt het examen een week na de laatste lesdag afgenomen. Dat betekent echter dat de deelnemers en examinatoren nog een keer extra moeten reizen. Per 1 januari 2020 wil Tanja stapsgewijs overschakelen naar online examens. Zo blijven de kwaliteit en efficiency van de training gewaarborgd en zijn er minder verkeersbewegingen. Bovendien scheelt het ook nog eens papier.

Forsa Advies is sinds 2017 gevestigd aan de Laan van Zuid Hoorn, in het Hof van Hoornwijck. Het bedrijf geeft trainingen en advies op het gebied van projectmanagement.

Meer berichten