Fotograaf: Erwin Dijkgraaf
V.l.n.r. : Casper Hulsman (Bouwinvest Real Estate Investors), David Snelleman (Dura Vermeer),Wethouder Jeffrey Keus en Dick Boelen (Dura Vermeer).
Fotograaf: Erwin Dijkgraaf V.l.n.r. : Casper Hulsman (Bouwinvest Real Estate Investors), David Snelleman (Dura Vermeer),Wethouder Jeffrey Keus en Dick Boelen (Dura Vermeer).

Opening toekomstbestendig appartementencomplex RijswijkBuiten

Wethouder Financiën, Energietransitie en Handhavingsbeleid Jeffrey Keus heeft maandag 28 oktober in de duurzame woonwijk RijswijkBuiten in Rijswijk een nieuw appartementencomplex geopend. De wooncomplexen aan de Van Rijtstraat bieden ruimte aan 59 vrije sector huurappartementen van Bouwinvest. De 2-, 3- en 4-kamer appartementen variëren in oppervlakte van 59 vierkante meter tot 112 vierkante meter en zijn verdeeld over twee kleinschalige gebouwen. De huurprijzen lopen uiteen van 835 tot 1.250 euro.

DUURZAAM

Net als de andere woningen in RijswijkBuiten zijn ook deze nieuwe appartementen energieneutraal en toekomstbestendig. Zo zijn ze onder meer voorzien van triple glas, een warmtepomp, zonnepanelen, vloerverwarming- en koeling. Dit levert bewoners veel comfort en een zeer laag energieverbruik.

Ook worden de woningen opgeleverd met een moderne badkamer, een volledig ingerichte keuken met inbouwapparatuur en een balkon of terras. Nagenoeg alle woningen zijn verhuurd en inmiddels hebben de eerste bewoners hun intrek genomen.

Wethouder Keus: 'Ook in dit project zijn de duurzaamheidsambities van RijswijkBuiten gerealiseerd. Met deze appartementen is ook een aantrekkelijk alternatief geboden voor woningzoekenden die willen doorstromen vanuit een sociale huurwoning. Wij heten de nieuwe bewoners van dit appartementencomplex van harte welkom in RijswijkBuiten'.

RIJSWIJKBUITEN
In de komende jaren verandert de zuidkant van Rijswijk, net voorbij de grens met Delft, compleet. Tussen 2013 en 2023 worden in RijswijkBuiten circa 3.400 gasloze en energieneutrale woningen gerealiseerd. Inmiddels zijn al ruim 1.300 woningen ontwikkeld, verkocht en gerealiseerd en mag RijswijkBuiten zich de meest duurzame wijk van Nederland noemen. De ambitie is om zoveel mogelijk klimaatadaptief te bouwen. Dit leidt tot minder wateroverlast en hittestress, en meer biodiversiteit.

 

Fotograaf: Erwin Dijkgraaf (fotonummer 003, oplevering Van Rijtstraat)

V.l.n.r. : Casper Hulsman (Bouwinvest Real Estate Investors), David Snelleman (Dura Vermeer),Wethouder Jeffrey Keus en Dick Boelen (Dura Vermeer).

Met vriendelijke groet,

Evelyn Lampe - Smits l Communicatie l Dura Vermeer Bouw Zuid West BV

Rotterdam Airportplein 21 l 3045 AP Rotterdam l Postbus 1986 l 3000 BZ Rotterdam

T (06) 41 95 38 24 | (010) 280 85 10

e.smits@duravermeer.nl l www.duravermeer.nl

KvK 24242896 l statutair gevestigd Rotterdam

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden